Curry met kalkoen

Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.
Naar recept gaan

Deze curry met kalkoen is een vaste waarde op mijn weekmenu. Een receptje bomvol smaak met heel simpele ingrediënten die je misschien gewoon al in huis hebt. Een gerechtje waar je zelf nog mee kan gaan spelen qua ingrediënten. Nog heel handig is dat ie klaar is in minder dan 30min en weinig afwas geeft. En heel belangrijk, hij is gewoon “bangelijk” goed 😃 en daarom deel ik deze maar al te graag met jullie!

Een typische Aziatische curry vraagt vaak “speciallekes” qua ingrediënten en smaakmakers. Ik denk dan aan sojasaus, vissaus, oestersaus, speciale currypasta, … Vaak koop je die dan, maak je één of twee receptjes mee en daar staan die potjes dan in je kast. Een jaar later, doe je dan een lenteschoonmaak, ontdek je al die potjes en zijn ze waarschijnlijk vervallen. Been there, done that 😃. Voor deze curry gebruiken we enkel kerriepoeder, ik gebruikte curry madras omdat die iets meer smaak geeft. Maar met een een klassieke kerriepoeder kan je deze ook perfect maken. Meestal heeft iedereen die al wel in huis en die is nooit verloren.

TIP! Ik gebruikte kalkoen in deze curry. Je kan hier ook perfect kip of kalfsvlees voor gebruiken. Ook qua groenten kan je nog extra’s gaan toevoegen. Ik had nog wat gekookte broccoli en bloemkool over van de vorige dag, die heb ik er gewoon bij geserveerd. Voeg eventueel nog spinazie toe, wortelen, courgette, …

Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.

Hoe maken we deze Curry met kalkoen?

Je kan het best beginnen met het snijwerk. Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes of blokjes. De ui en look hak je fijn. De paprika snij je in kleine blokjes.

Verhit een stoofpot zonder vetstof en bak hierin de gerookte spekblokjes eerst mooi goudbruin aan. Schep dan uit de pot en zet even opzij. Vervolgens gaan we de stukjes kalkoen even kort aanbakken langs alle kanten. Voeg wel wat olijfolie toe. Schep deze dan ook uit de pot en zet even opzij.

Giet opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken) en stoof hierin de ui mooi glazig voor enkele minuten. Doe er dan look en paprika bij en laat ook een minuutje mee bakken. Voeg de kerriepoeder en tomatenpuree toe, roer dit goed los en laat dit opnieuw een minuutje mee bakken. Blus met de bouillon en roer de bodem goed los. Doe er room bij en voeg de spekblokjes en stukjes kalkoen terug toe. Laat dit zo’n 10min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je een beetje maizena losroeren in melk. Voeg dit toe aan de curry en roer goed zodat deze een beetje kan indikken. Breng de curry op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Serveer met rijst of noedels.

Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.
Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.

Curry met kalkoen

Deze makkelijke curry met kalkoen is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Snel klaar, weinig werk, veel groentjes, eenvoudige ingrediënten, weinig afwas, licht en klaar in minder dan 30min. Je kan zelf nog extra groentjes toevoegen en de kalkoen kan je vervangen door kip.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr spekblokjes (gerookt)
  • 4 kleine kalkoenfilets (of kip)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 paprika's
  • 1,5 kl kerriepoeder (of curry madras = meer smaak)
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 300 ml bouillon (kip of groente)
  • 250 ml room
  • 100 ml melk
  • 1 kl maizena
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • gekookte broccoli of bloemkool (optioneel)
  • Rijst of noedels

Instructies
 

  • Begin eerst met het snijwerk.
    Snij de kalkoenfilets in kleine stukjes of blokjes
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak ook fijn.
  • Verhit een stoofpot zonder vetstof en bak hierin eerst de spekblokjes mooi goudbruin aan. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
    Voeg een scheutje olijfolie toe aan dezelfde stoofpot (niet proper maken) en bak hierin de stukjes kalkoen kort aan. Gewoon even aankleuren langs alle kanten. Kruid deze ook nog even met peper en zout. Schep dan ook uit de pot en zet even opzij.
  • Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot (zonder proper maken) en stoof hierin de ui mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er vervolgens de look en paprika bij en laat een minuutje mee bakken. Doe er kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer dit goed los en laat ook dit een minuutje mee bakken.
    Blus met de bouillon en roer goed de bodem los. Giet er vervolgens de room bij en voeg ook de spekjes en kalkoen terug toe. Laat dit zo'n 10min zachtjes sudderen.
    Roer ondertussen de melk los met maizena. Voeg dit toe aan de curry, roer goed zodat de curry ietwat kan indikken. Proef even en breng nog verder op smaak met peper, zout, citroensap en eventueel nog wat extra kerriepoeder.
  • Serveer de curry met rijst of noedels en eventueel nog wat gekookte broccoli en/of bloemkool
    Smakelijk
Trefwoord curry, doordeweeks recept, kalkoen, klaar in 30min, paprika, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.