Speculaas wafels met appel, de lekkerste wafels die je dit jaar geproefd gaat hebben. Dus haal dat wafelijzer al maar boven en probeer ze zelf. Een super makkelijk receptje dat klaar is in weinig tijd. In het deeg gebruiken we effectief speculaas koekjes en speculaaspasta, dus geen kruiden. Dat maakt deze wafeltjes zo lekker. Bovendien heb je ook nog de combinatie met de stukjes appel. HEER-LIJK! Super leuk om deze samen met de kids te bakken. Plezier gegarandeerd en vooral heel veel proeven ondertussen 😉
Nog meer inspiratie nodig voor receptjes met speculaas? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas wafels met appel?
- Speculaas
- Appel
- Boter
- Suiker
- Vanille extract
- Eieren
- Speculaaspasta
- Zelfrijzende bloem
- Kaneel
Hoe maak je deze Speculaas wafels met appel?
Begin met het fijnmalen van de speculaas. Vervolgens schil je de appel. Verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Zet beide even opzij.
Doe dan de zachte boter in een mengkom. Doe er de suiker en vanille extract bij. Mix vervolgens los en luchtig op hoge snelheid. Doe er dan één voor één de eitjes bij en mix steeds op hoge snelheid tot een gladde massa. Voeg er de speculaaspasta aan toe en mix nog even goed door. Verlaag dan de snelheid van je mixer. Doe er de fijngemalen speculaas bij samen met de zelfrijzende bloem. Mix kort tot een gladde massa. Als laatste doe je er de blokjes appel bij en mix nog even kort.
Laat het deeg zo’n 30min opstijven in de koelkast.
Verwarm dan je wafelijzer. Schep zo’n 1,5 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en gaar. Laat ze dan afkoelen op een rooster. Zo zullen ze ietwat harder worden.
De wafels zijn zo al super lekker. Je kan ze nog wat lekkerder maken door er wat gesmolten speculaaspasta over te gieten. Laat de speculaaspasta dan terug wat opstijven. Bewaar de wafeltjes luchtdicht.
TIP! Als je de wafeltjes een beetje overgoten hebt met speculaaspasta, let dan ietwat op bij het bewaren. Leg tussen de wafeltjes dan wat bakpapier. De speculaaspasta stijft namelijk niet zo op zoals bijvoorbeeld chocolade. Dit blijft ietwat plakkerig dus hou daar rekening mee.
Speculaas wafels met appel
Ingrediënten
- 50 gr speculaas
- 1 appel
- 200 gr boter (zacht)
- 150 gr suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 3 eieren
- 2 el speculaaspasta (+ extra om af te werken)
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 1 snuifje kaneel
Instructies
- Begin met het fijnmalen van de speculaas. Zet even opzij.Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en schil de appel. Snij in kleine stukjes.
- Doe de zachte boter in een mengkom (gebruik een keukenmixer of een handmixer) samen met de suiker en vanille extract.Mix dit los en luchtig op een hoge snelheid. Schraap zeker af en toe de zijkanten los. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Hier zal je ook zeker de zijkanten eens moeten los schrapen. Doe er dan de speculaaspasta bij en mix nog even goed op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Doe er de fijngemalen speculaas bij samen met de zelfrijzende bloem en snuifje kaneel. Mix nog even kort tot een glad deeg. Als laatste doe je er de stukjes appel bij en mix nog even kortZet het deeg voor zo'n 30min in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm je wafelijzerSchep zo'n 1,5 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.
- Je kan de wafeltjes nog afwerken met wat speculaaspasta. Smelt hiervoor de speculaaspasta (zo'n 2 a 3el) au bain-marie. Giet dan wat van de pasta over de wafeltje (dit hoeft niet te veel te zijn). Laat dan ietwat uitharden. Bewaar de wafeltjes luchtdicht. Omdat speculaaspasta niet echt hard wordt, kan je best tussen de wafeltjes wat bakpapier leggen anders gaan ze plakken. Smakelijk