Pindakaas crumble met peer en blauwe bessen

Pindakaas crumble met peer en blauwe bessen

Als ontbijt, als tussendoortje of als dessertje … dit receptje van pindakaas crumble met peer en blauwe bessen is zeer veelzijdig en bovendien super lekker! Ja, het is een weer een receptje met mijn geliefde pindakaas, dus sorry pindakaas “haters”. Maar misschien is dit wel een receptje om pindakaas voor eeuwig in je hart te sluiten. De echt typische smaak van pindakaas wordt ietwat verdoezelt door de havermout, pecannoten en de suiker dus deze crumble is zeker het proberen waard! Of probeer de pindakaas te vervangen door bijvoorbeeld amandelpasta of andere notenpasta, die iets minder uitgesproken smaakt zoals pindakaas.
Ja, pindakaas het blijft toch wel een dingetje ofwel ben je er verslaafd aan (zoals mezelf) ofwel haat je het. Er zit niets tussenin!

Pindakaas crumble met peer en blauwe bessen

Ik had al gezegd dat deze crumble heel veelzijdig is. Je kan hem ‘s morgens bij het ontbijt serveren (goed begin van de dag zou ik zeggen), als tussendoortje of als dessertje met eventueel een bolletje ijs. Ook met de ingrediënten kan je spelen, ik gebruikte peer en blauwe bessen (beide matchen perfect met de pindakaas crumble maar hier kan je naar hartelust met spelen (appel, frambozen, ananas, bramen …).

Ingrediënten (2 personen)

  • 140gr havermout
  • 50gr pecannoten
  • 85gr pindakaas*
  • 90gr rietsuiker (of kokosbloesemsuiker / gewone suiker)
  • 45ml kokosolie (gesmolten)
  • snuifje kaneel
  • 2 peren
  • 250gr blauwe bessen
  • 1el citroensap
  • 1el honing

*Probeer een natuurlijke pindakaas te nemen, deze is ook veel lopender en is makkelijker in gebruik. Ik koop altijd deze van AH. Ga je voor een pindakaas type Calve, verwarm deze dan even zodat hij lopender wordt. Je kan deze vaste pindakaas samen laten smelten met de kokosolie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Meng de blokjes peer met de blauwe bessen, honing en 1el citroensap.
Doe in een ovenschaal en zet even opzij.

Doe de havermout in een kom samen met grof gehakte pecannoten, de gesmolten kokosolie, (lopende) pindakaas, suiker en een snuifje kaneel. Meng goed en strooi over het fruit.
Bak de crumble ongeveer 30 a 35min tot de korst mooi goudbruin is.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Serveer lauw met eventueel wat griekse yoghurt of iets ongezonder een bolletje ijs.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.