Een zomerse variant op de klassieke maar o zo lekkere appelflappen … perziken flappen met frambozen! Een lekker zomers hapje of tussendoortje dat in no-time op tafel staat. Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, perziken en frambozen. En deze flappen worden net dat tikkeltje lekkerder door een snuifje kardemom en kaneel toe te voegen. Een leuke activiteit als je het mij vraagt om nog tijdens de laatste dagen van deze zomervakantie te maken met een lekker hapje als resultaat!
Ingrediënten (4 personen)
- 1 vel bladerdeeg
- 1 perzik
- 200gr frambozen
- 2tl maizena
- 2el suiker + extra
- Snuifje kardemompoeder
- Snuifje kaneel
- amandelschaafsel
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met stuk bakpapier.
Halveer de perzik, verwijder de pit en snij in blokjes.
Meng voorzichtig de blokjes perzik met de frambozen, maizena, 2el suiker, kardemompoeder en kaneel.
Snij het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15cm.
Klop het ei los.
Schep een beetje van de vulling op de ene helft van het plakje bladerdeeg. Bestrijk de randen met een beetje losgeklopt ei en vouw het deeg diagonaal over de vulling dicht (je krijgt dan een driehoek) en druk voorzichtig met de tanden van een vork aan. Leg op de bakplaat
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Wrijf de bovenkant van de flappen in met nog wat losgeklopt ei en strooi hierover wat suiker en amandelschaafsel.
Bak de flappen ongeveer 25 a 30min mooi goudbruin in de oven.
Haal dan uit de oven en laat ietwat of helemaal afkoelen.
Smakelijk!