Perziken flappen met frambozen

Perziken flappen met frambozen

Een zomerse variant op de klassieke maar o zo lekkere appelflappen … perziken flappen met frambozen! Een lekker zomers hapje of tussendoortje dat in no-time op tafel staat. Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, perziken en frambozen. En deze flappen worden net dat tikkeltje lekkerder door een snuifje kardemom en kaneel toe te voegen. Een leuke activiteit als je het mij vraagt om nog tijdens de laatste dagen van deze zomervakantie te maken met een lekker hapje als resultaat!

Perziken flappen met frambozen

Perziken flappen met frambozen

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 perzik
  • 200gr frambozen
  • 2tl maizena
  • 2el suiker + extra
  • Snuifje kardemompoeder
  • Snuifje kaneel
  • amandelschaafsel
  • 1 ei

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met stuk bakpapier.

Halveer de perzik, verwijder de pit en snij in blokjes.
Meng voorzichtig de blokjes perzik met de frambozen, maizena, 2el suiker, kardemompoeder en kaneel.
Snij het bladerdeeg in vierkanten van 15 x 15cm.
Klop het ei los.
Schep een beetje van de vulling op de ene helft van het plakje bladerdeeg. Bestrijk de randen met een beetje losgeklopt ei en vouw het deeg diagonaal over de vulling dicht (je krijgt dan een driehoek) en druk voorzichtig met de tanden van een vork aan. Leg op de bakplaat
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Wrijf de bovenkant van de flappen in met nog wat losgeklopt ei en strooi hierover wat suiker en amandelschaafsel.
Bak de flappen ongeveer 25 a 30min mooi goudbruin in de oven.

Haal dan uit de oven en laat ietwat of helemaal afkoelen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.