Honing-kokos balletjes

Honing-kokos balletjes

Op Pinterest en Instagram kom ik ze vaak tegen … Energy Bites. Dit zijn kleine balletjes die ideaal zijn als snack en je kan volop variëren in smaken en ingredienten. Ik had ze nog nooit gemaakt dus heb ik gewoon voor de ingredienten gekozen die ik graag eet nl. havermout, pindakaas, honing en kokos

Honing-kokos balletjes
Waarschijnlijk als je nu hieronder de ingrediënten leest, zie je pindakaas staan … Ik weet dat heel veel Belgen niet echt verzot zijn op pindakaas maar geef het een kans en vooral in deze Energy Bites. Als je een Snickers lust, dan lust je dit gegarandeerd. Deze balletjes kan je in smaak een beetje vergelijken met een kokosmakroon (een rochéke zoals ze soms bij ons zeggen) en Snickers.

Vorig jaar heb ik voor het eerst een pot pindakaas meegebracht van het bekende merk Calve. Nog nooit had ik het geproefd en toch dacht ik dat het niks voor mij zou zijn … Wel dat is anders uitgedraaid! Ondertussen ben ik een “peanut butter addict”.
Je moet eerst wat wennen aan de smaak maar eigenlijk ben je gewoon de vulling van een Snickers aan het eten. Als je pindakaas wil leren eten, dan stel ik voor dat je dit combineert met aardbeienconfituur …. perfecte combinatie. Gezond? Nee niet echt maar wel kei lekker 😉
Na 2 lege potten Calve pindakaas, ben ik overgeschakeld op de pindakaas van Body & Fit. Deze is enkel maar gemaakt van pinda’s. Er zitten geen toegevoegde suikers in wat wel het geval is bij Calve of andere supermarkt merken.
Het was wel een enorme overschakeling omdat deze pindakaas 0% gezoet is, dus de eerste weken moest ik deze wel combineren met confituur. Ondertussen vind ik hem zo lekker dat ik het gewoon zo puur eet op een rijstkoek of cracotte.

pindakaas
Pindakaas van Body & Fit

Ondertussen heeft Albert Heijn ook een pindakaas op de markt gebracht die ook enkel is gemaakt van 100% pinda’s. Deze is ook lekker van smaak maar mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar die van Body & Fit.

pindakaas
Pindakaas van Albert Heijn

Wil je voor het eerst met pindakaas aan de slag gaan en proeven dan stel ik voor om die van Calve te nemen omdat deze iets zoeter is.

Ingrediënten (ongeveer 15 balletjes)

  • 90gr havermoutvlokken
  • 200gr pindakaas
  • 120gr honing
  • 60gr lijnzaad
  • 100gr gemalen kokos
  • vanille extract

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een mengkom en meng goed. Je kan dit met de hand kneden (maar plakt heel erg) of laten mengen met een keukenrobot tot een goed plakkend mengsel. Voeg eventueel nog wat honing of pindakaas toe indien het nog niet genoeg plakt.

Zet het mengsel 30min in de koelkast om op te stijven.

Rol daarna balletjes van dit mengsel en bewaar ze in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.