Een ideaal tussendoortje voor na het sporten … in mijn geval na het wandelen. Nog steeds lig ik in de lappenmand met de knie dus het sporten staat op een laag pitje momenteel. Zeer ergerlijk voor iemand die het gewoon is om 6 dagen per week te sporten.
Elk nadeel heeft zijn voordeel, ik heb iets nieuw ontspannend gevonden namelijk wandelen. Iets wat ik nooit graag gedaan heb omwille van te saai en niet uitdagend genoeg, en nu tot 2 wandelingen per dag!
Van al dat wandelen krijg je ook een hongertje dus als er bij het thuiskomen een stukje gezonde cake staat te wachten, zeg ik zeker geen nee 🙂
En als die cake ook nog eens super easy zonder al te veel “poespas” te maken is, dan spreek ik over WIN WIN WIN situatie.
Ingrediënten
- 200gr havermout
- 150gr aardbeien + 5 a 6 extra voor afwerking
- 40gr pistachenoten (grof gehakt)
- 100gr appelmoes
- 2el kokosolie
- 2el pindakaas (of amandelpasta)
- 3el honing
- 1 ei
- vanille essence
- extra > cakevorm + bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in en beleg de bodem met een stuk bakpapier.
Doe de kokosolie, honing en pindakaas in een kookpotje.
Zet op een zacht vuurtje en laat smelten.
Roer goed tot een gladde massa.
Snij ondertussen 150gr aardbeien in kleine blokjes en hak pistachenoten grof.
Meng de havermout met de appelmoes.
Doe hierbij het mengsel van kokosolie, honing en pindakaas.
Meng goed.
Voeg het ei en vanille essence toe en meng terug goed.
Doe op het laatste de blokjes aardbeien bij het deeg, meng nog even kort.
Schep het deeg in de cakevorm.
Halveer de resterende aardbeien en leg bovenop de cake. Duw iets aan.
Strooi hierover de fijngehakte pistachenoten.
Bak de cake 30min in de oven.
Check met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
Laat de cake volledig afkoelen.
Bewaar dan luchtdicht.
Vanavond gemaakt! Dus morgen proeven 👍👍 ben benieuwd! Laat het weten🍽