Gebakken banaan met pindakaas crumble

Gebakken banaan met pindakaas crumble

Pindakaas & banaan … dat is ” heaven” voor mij en deze gebakken banaan me pindakaas crumble is echte hemelse yumminess voor mij ! Ja, ik behoor tot het clubje van de “pindakaas lovers”, de potten pindakaas vliegen hier echt de deur uit. Een maisrijstkoek en een royale laag pindakaas (en soms nog wat schijfjes banaan of aardbeien) dat is echt mijn verslaving, dan mogen er kilo’s chips, koekjes of chocolade op tafel staan … dat zegt mij allemaal niks 😀

Gebakken banaan met pindakaas crumble

Veel mensen gruwelen van de gedachten van pindakaas en misschien nu ook van dit receptje maar geef het eens een kans. We eten de pindakaas niet puur, we gaan deze smelten samen met wat kokosolie, maple syrup en vanille. Dit papje mengen we met havermout, amandelen en bloem en wordt krokant gebakken in de oven. De typische smaak en de plakkerigheid van pindakaas ga je echt niet hebben dus proberen maar 🙂

Gebakken banaan met pindakaas crumble

Ingrediënten (4 personen)

  • 150gr havermout
  • 60gr amandelen
  • 2el speltbloem
  • 1/2tl bakpoeder
  • 100gr pindakaas
  • 1el kokosolie (ongesmolten) + extra
  • 2el maple syrup (of honing) + extra
  • 1tl vanille
  • 1el melk
  • 4 bananen
  • Yoghurt

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crumble.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe de pindakaas, kokosolie, maple syrup, vanille en melk in een kookpot en zet op een middelhoog vuur. Roer goed tot een mooi gladde massa.
Meng ondertussen de havermout, grof gehakte amandelen, speltbloem en bakpoeder. Voeg het papje van pindakaas toe en meng goed tot een plakkerige massa. Schep op de bakplaat en bak mooi goudbruin voor zo’n 25min, hussel regelmatig door de crumble.
Haal uit de oven en laat afkoelen, tijdens het afkoelen zal ie krokanter worden.

Voor de gebakken banaan.
Verhit een pan met een beetje kokosolie.
Snij de bananen horizontaal doormidden (laat de schil eraan), leg met het vruchtvlees naar onder in de pan en bak mooi goudbruin voor zo’n 2 a 3min.
Draai de bananen om, wrijf ze wat in met maple syrup en laat nog 1min in de pan.

Serveer de gebakken bananen direct met wat yoghurt en de pindakaas crumble.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.