Energy balls met chocolade en hazelnoten

Energy balls met chocolade en hazelnoten

Je mixt wat noten, dadels, cacao, pindakaas en agavesiroop … daar rol je balletjes van en je hebt een super lekker en vooral gezond voedzaam tussendoortje waar je weinig moeite voor hoeft te doen. Ja, ik ben fan van deze energy balls met chocolade en hazelnoten. Ik maak ze vaak op zondag waardoor ik een hele week een gegarandeerd lekker voedzaam tussendoortje kan binnenspelen.  

Energy balls met chocolade en hazelnoten

Energy balls of energy bites … je ziet ze vaak voorbij komen op Pinterest. Ik weet waarom … omdat ze gewoon super lekker zijn en super easy om te maken. En super veelzijdig, ja kan echt continu spelen met de ingredienten en smaken. Het basisprincipe is bijna steeds hetzelfde namelijk noten en dadels. Als je dat weet, kan je gaan spelen en extraatjes toevoegen.

Energy balls met chocolade en hazelnoten

Deze versie van energy balls heeft heel veel weg van Nutella … geroosterde hazelnoten en chocolade … Do I need to say more?
Je kan natuurlijk de hazelnoten ook vervangen door andere noten.

Energy balls met chocolade en hazelnoten
Energy balls met chocolade en hazelnoten
Energy balls met chocolade en hazelnoten

Ingrediënten

  • 200gr hazelnoten (geroosterd)
  • 5 (zachte) dadels
  • 1,5el cacaopoeder
  • 2el (lopende) pindakaas
  • 1el agavesiroop (of maple syrup)
  • 100gr pure chocolade

Bereidingswijze

Doe de geroosterde hazelnoten in een blender/foodprocessor en maal tot fijne kruimels.

Verwijder de pit van de dadels en snij in kleine stukjes.
Voeg toe aan de blender/foodprocessor samen met het cacaopoeder, pindakaas en agavesiroop. Mix tot een plakkerig – kruimelig mengsel. Je moet hier balletes van kunnen rollen. Als het mengsel nog iets te droog aanvoelt, voeg dan nog een beetje pindakaas toe.

Rol balletjes van het mengsel en laat zo’n 30min opstijven in de koelkast.

Smelt de chocolade au-bain-marie.
Je kan ofwel de hele balletjes door de gesmolten chocolade halen.
Of strooi met behulp van een lepel de gesmolten chocolade over de balletjes.
Laat opstijven in de koelkast.

Bewaar in de koelkast

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.