Je mixt wat noten, dadels, cacao, pindakaas en agavesiroop … daar rol je balletjes van en je hebt een super lekker en vooral gezond voedzaam tussendoortje waar je weinig moeite voor hoeft te doen. Ja, ik ben fan van deze energy balls met chocolade en hazelnoten. Ik maak ze vaak op zondag waardoor ik een hele week een gegarandeerd lekker voedzaam tussendoortje kan binnenspelen.

Energy balls of energy bites … je ziet ze vaak voorbij komen op Pinterest. Ik weet waarom … omdat ze gewoon super lekker zijn en super easy om te maken. En super veelzijdig, ja kan echt continu spelen met de ingredienten en smaken. Het basisprincipe is bijna steeds hetzelfde namelijk noten en dadels. Als je dat weet, kan je gaan spelen en extraatjes toevoegen.

Deze versie van energy balls heeft heel veel weg van Nutella … geroosterde hazelnoten en chocolade … Do I need to say more?
Je kan natuurlijk de hazelnoten ook vervangen door andere noten.



Ingrediënten
- 200gr hazelnoten (geroosterd)
- 5 (zachte) dadels
- 1,5el cacaopoeder
- 2el (lopende) pindakaas
- 1el agavesiroop (of maple syrup)
- 100gr pure chocolade
Bereidingswijze
Doe de geroosterde hazelnoten in een blender/foodprocessor en maal tot fijne kruimels.
Verwijder de pit van de dadels en snij in kleine stukjes.
Voeg toe aan de blender/foodprocessor samen met het cacaopoeder, pindakaas en agavesiroop. Mix tot een plakkerig – kruimelig mengsel. Je moet hier balletes van kunnen rollen. Als het mengsel nog iets te droog aanvoelt, voeg dan nog een beetje pindakaas toe.
Rol balletjes van het mengsel en laat zo’n 30min opstijven in de koelkast.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Je kan ofwel de hele balletjes door de gesmolten chocolade halen.
Of strooi met behulp van een lepel de gesmolten chocolade over de balletjes.
Laat opstijven in de koelkast.
Bewaar in de koelkast
Smakelijk!