Citroen-Havermoutrepen met bramen

Citroen-havermoutrepen met bramen

De tijd van de boekentassen, brooddozen en tussendoortjes is weer begonnen. Boekentassen en brooddozen dat is een ver-van-mijn-bed-show omdat ikzelf niet meer naar school ga en heb ook geen kinderen maar de tussendoortjes ben ik toch nog niet ontgroeid hoor :-). Ik ben wel geëvolueerd van chocoladekoeken of cakejes naar vers fruit of een gezond baksel … verstand komt met de jaren 😉

Citroen-havermoutrepen met bramen

Oke, een lekkere Leo of een Twix als tienuurtje of vieruurtje dat kan zeker smaken maar echt mijn honger stillen doet het niet echt. Daarom bak ik de laatste jaren vaak op zondag een voedzaam bananenbrood of havermoutbrood waarvan ik enkele dagen als tussendoortje kan van smullen. Ook deze frisse citroen-havermourtrepen zijn een lekker gezond tussendoortje die makkelijk op voorhand te maken zijn zonder veel werk.

Citroen-havermoutrepen met bramen

De onderste laag bestaat uit een mix van havermout en noten die het lekker crunchy maken, daarop is er een frisse citroenlaag afgewerkt met bramen.

Citroen-havermoutrepen met bramen

Tip > ik gebruik kokosmeel in de citroenlaag om deze te verstevigen + voor glutenvrije repen te verkrijgen. Kokosmeel kan je vinden bij de Natuurwinkel of sinds kort ook bij Albert Heijn. Je kan ook gewoon patisseriebloem gebruiken (niet meer glutenvrij)

Ingrediënten onderste laag

  • 100gr havermout
  • 70gr amandelen
  • 1el kokosbloesemsuiker (je kan deze ook vervangen door gewone suiker of rietsuiker)
  • 2el gesmolten kokosolie
  • 4 a 5el water

Extra > ovenschaal/bakvorm belegd met een vel bakpapier

Ingrediënten citroenlaag

  • 4 eieren
  • 120ml maple syrup (of honing)
  • 120ml citroensap
  • 3el kokosmeel (of gebruik patisseriebloem)
  • zeste van 1 citroen
  • 150gr bramen

Bereidingswijze onderste laag

Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe de havermout, amandelen en suiker in een blender en mix tot kruimels.
Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix terug even.
Als het deeg nog niet genoeg plakt voeg dan een beetje water toe. Begin met 1el, meng even en zie of het nu plakt. Zo niet, voeg terug 1el toe. Het deeg mag ook niet te zat zijn.
Schep het deeg in de beklede bakvorm en duw goed aan zodat heel de bodem bedekt is.

Citroen-havermoutrepen met bramen

Bak de bodem 10min in de oven.

Terwijl de bodem bakt, kan je het beslag maken voor de citroenlaag.

Bereidingswijze citroenlaag

Doe de eieren, maple syrup, citroensap, kokosmeel en zeste van citroen in een blender en mix glad.
Giet dit mengsel over de gebakken bodem.
Beleg met de bramen en bak ongeveer 25min in de oven (175 graden). De citroenlaag dient stevig gebakken te zijn.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Eenmaal afgekoeld kan je de koek in repen verdelen en bewaar luchtdicht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.