Het blijft fijn en handig om een gezond/voedzaam tussendoortje in huis te hebben of op zak te hebben voor die vervelende middagdip! Ik maak vaak op voorhand of in het weekend wat lekkere gezonde tussendoortjes om zo de week door te komen, ik bak een havermoutbroodje, bak een hele schaal granola of ook gezonde repen staan al eens op het programma. Deze chocoladerepen met noten waren mijn laatste ontdekking, een super lekkere en simpele ontdekking.

Noten & chocolade, een combinatie die ik wel eens vaker als tussendoortje bij elkaar grabbel. Wat gemengde noten en wat pure (70% of meer) chocoladedruppels. Super lekker! Dus deze chocoladerepen is daar een leuk en lekker afleidsel van geworden :-). Een receptje waar je zelf ook mee kan spelen. Ik gebruikte amandelen en walnoten, maar hier kan je naar eigen goesting mee spelen. Ik voegde ook nog wat lijnzaad, chiazaad en gepofte quinoa toe. Eigenlijk is het ook een soort van granolareep š


Ingrediƫnten
- 95gr amandelen
- 85gr walnoten
- 40gr pompoenpitten
- 50gr lijnzaad
- 2el chiazaad
- 50gr gepofte quinoa
- 130ml agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 2el + 2el gesmolten kokosolie
- snuifje zout
- 200gr pure chocolade (70% of meer)
- Extra : bakvorm > ik gebruikte een siliconen bakvorm voor mini brownies. Je kan ook 1 grote siliconen bakvorm/cakevorm gebruiken en na het bakken in porties snijden (zal iets moeilijker gaan). Of gebruik een siliconen muffin/cupcake bakvorm dan heb je ronde repen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Hak de noten grof.
Meng de noten met de pitten, lijnzaad, chiazaad, gepofte quinoa, agavesiroop, 2el gesmolten kokosolie en een snuifje zout.
Verdeel dit mengsel over de bakvormpjes en duw goed aan.
Bak zo’n 20min in de oven zodat de noten mooi bruin worden.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Smelt de chocolade met de resterende kokosolie.
Gebruik je net zoals mij kleine individuele vormpjes, dan kan je het gebakken notenmengsel in de vormpjes laten en de gesmolten chocolade er bovenop smeren.
Of je kan ze ook ontvormen en zo de chocolade erover smeren.
Zet in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
Smullen maar !