Chocolade wafels, een makkelijk snel receptje dat nu eens smaakt op ieder moment van de dag. Serveer ze als ontbijt, bij de brunch of als tussendoortje. Deze zachte wafels zijn op hun best als ze net gebakken zijn en heerlijk met warme kriekjes. In het deeg gaat niet enkel cacaopoeder, er gaan ook stukjes chocolade in.Dat in combinatie met vanille maakt deze wafeltjes onweerstaanbaar lekker! Dus haal dat wafelijzer maar boven
Nog meer lekker makkelijke wafel receptjes? Check dan deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze chocolade wafels?
- Chocolade : Ik heb hier pure chocolade voor gebruikt. Maar je kan hier ook melk of witte chocolade gebruiken. Of gebruik een mix.
- Zelfrijzende bloem
- Cacaopoeder
- Boter
- Suiker
- Vanillesuiker
- Eieren
- Melk
- Kriekjes/Kersen : in bokaaltje op sap.
Hoe maak je deze chocolade wafels?
Begin met de chocolade in kleinere stukjes te hakken. Hak dit niet te fijn want je wilt de chocolade nog kunnen proeven in de wafeltjes. Zet dit even opzij.
Meng de zelfrijzende bloem met cacaopoeder en zet ook even opzij.
Mix de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en vanille extract met je mixer tot een lichte romige massa. Mix toch zeker 4min op hoge snelheid. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker 1min op hoge snelheid. Verlaag vervolgens je mixer naar de laagste stand. Voeg nu afwisselend wat van het bloem-cacao mengsel en wat melk toe. Mix tot een glad deeg. Zet je mixer uit. Doe er dan de stukjes chocolade bij en meng nog even kort met een spatel.
Schep zo’n 2el (per wafeltje) van het deeg in het warme wafelijzer. Bak de wafeltjes mooi gaar.
Serveer de wafeltjes dan direct omdat ze dan op hun lekkerste zijn. Heel lekker met warme kriekjes.
Chocolade wafels
Ingrediënten
- 100 gr chocolade (*)
- 250 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 2 el cacaopoeder
- 120 gr boter (op kamertemperatuur)
- 60 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (1 zakje = +/- 10gr)
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 150 ml melk (op kamertemperatuur)
Instructies
- Begin met de chocolade in kleine stukjes te snijden. Hak niet te fijn, je wilt deze stukjes nog wat proeven in de wafels. Zet even opzij.Meng de bloem met een snuifje bakpoeder en cacaopoeder. Zet even opzij.
- Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer) samen met de suiker, vanillesuiker en vanille extract. Mix dit op hoge snelheid tot een lichte romige massa voor zo'n 4min. Schraap af en toe de zijkanten los. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er dan afwisselend wat van het bloem-cacao mengsel en melk bij. Meng tot een mooi glad deeg en zet je mixer dan uit. De restjes bloem aan de zijkant meng je gewoon even met een spatel. Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe en meng nog even kort met een spatel.
- Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in. Schep zo'n 2el van het deeg (per wafeltje) in het wafelijzer. Bak de wafeltjes mooi gaar. TIP! De wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze pas gebakken zijn. Serveer met warme kriekjes (zie recept hier)