Winter is voor mij het soepseizoen. Niets zo heerlijk dan een lekker kommetje dampende soep wanneer het buiten ijzig koud is. Deze soep met ovengeroosterde groenten is heel makkelijk om te maken en ze is lekker gezond.
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 1 rode paprika
- 4 wortelen
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 2l kippenbouillon
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet een braadslede of ovenschaal in met een beetje olijfolie
Schil de wortel en pastinaak en snij in blokjes. Pel de ui en snij ook in blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes. Pel de look.
Doe alle ingredienten in de braadslede en meng alles goed. Giet nog een beetje olijfolie over de groenten en zet in de voorverwarmde oven. Laat dit nu ongeveer 1h bakken maar roer regelmatig alles wat los in de braadslede.
Haal na een uurtje de braadslede met de gebakken groenten uit de oven. Doe de groenten in een kookpot samen met de kippenbouillon laat dit nog 15 a 20min zachtjes koken.
Mix tot een gladde soep. Als de soep nog iets te dik is, voeg dan nog een beetje kokend water of kipbouillon toe. Laat de soep nog enkele minuten doorkoken. Kruid naar smaak met peper en zout
En nu genieten van een lekkere kom dampende soep!!
Tip !! Ik verkies om de soep een nachtje te laten staan alvorens ervan te eten omdat de smaken dan pas echt tot hun recht komen.