Een soepje, iets typisch voor de winter maar op een frisse lentedag kan dit voor mij ook prima smaken. En smaken doet deze noedelsoep met kip zeker en vast, bomvol smaak en super easy om te maken!
Een heerlijk vullende soep die perfect kan als avondmaal op een doordeweekse dag. Het geheim van een lekkere typische noedelsoep, ook wel eens ramen genoemd, zit h’m helemaal in de bouillon.
En je kan die bouillon zelf maken, maar op een gewone doordeweeks dag zie ik dat echt niet zitten. En waarom zelf bouillon maken als er ook lekkere kwalitatieve bouillon op de markt is. Zo kreeg ik overlaatst foodpost of moet ik zeggen “bouillonpost” van Bouillon Herkules. Het merk, afkomstig uit Zwitserland, dat gekend is omwille van zijn kwaliteitsbouillon gemaakt met natuurlijke ingredienten en dat proef je!
De bouillon die gemaakt wordt volgens een familierecept uit 1944 bevat geen gluten, geen bewaar- of kleurmidden, allergenenvrij en 100% natuurlijk. Herkules bouillon heeft 3 smaken namelijk groenten, kip en vlees en zit in een super leuk en handig doosje waardoor je makkelijk kan doseren. Ja, ik ben fan en telkens bij het maken van een soepje, saus of stoofpotje voeg ik een lepeltje bouillon toe en dat verschil proef je!
Je kan de bouillon kopen op de website of in enkele BE verkooppunten (staat op de website).
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1el gember (geraspt)
- 1,2l kipbouillon
- 1el chilisaus
- 3el sojasaus
- 4 kipfilets
- 250gr noedels
- 150gr champignons
- 100gr paksoi of Chinese kool
- 2 lente-uitjes
- 4 eieren
- Olijfolie/olie
- Optioneel : Koriander
Bereidingswijze
Pel de ui en look, hak fijn.
Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie/olie.
Stoof hierin de ui mooi glazig voor 5 a 6min. Roer af en toe zodat de ui niet aanbakt.
Voeg de fijngehakte look en gember toe en laat 1min meebakken.
Giet hierbij de kipbouillon, chilisaus en sojasaus en breng aan de kook.
Als dit kookt, zet het vuur zacht en voeg de kipfilets toe.
Laat 20min zachtjes garen.
Ondertussen kan je de eieren koken. Je mag deze hard koken of zacht koken.
Snij de champignons in plakjes.
Hak de lente-ui fijn.
Hak de paksoi of Chinese kool fijn.
Kook de noedels gaar zoals vermeld op de verpakking.
Voeg de laatste 5min de plakjes champignons en paksoi/Chinese kool toe aan de de stoofpot met bouillon en kip. En laat 5min meegaren.
Haal dan van het vuur, haal de kipfilets uit de bouillon en snij in plakjes.
Verdeel de noedels over 4 diepe kommen.
Leg hierop plakjes kip en giet hierover de bouillon samen met de plakjes champignons en paksoi/Chinese kool.
Pel de eieren, halveer ze en leg bij in de kom.
Werk af met de lente-ui en eventueel wat koriander.
Smakelijk!