Het eerste receptje met rabarber van dit jaar is een feit, een fluffy ricottacake met rabarber om precies te zijn.
Wel nog geen receptje met zelf geteelde rabarber, maar dat gaat zeker nog komen dit jaar. De eerste beginselen zijn er alvast maar nog niet genoeg om er een cake mee te bakken. Ook al is het niet met rabarber uit de tuin, dit cakeje is wel lekker, heel erg lekker zelfs. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en dan lekker achteruit te zakken in de zetel of tuinstoel samen met een warme of iced koffie (afhankelijk van het weer) en dan smullen van dit cakeje. Dat is genieten!
Ingrediënten cake
- 170gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
- 300gr suiker
- 340gr ricotta
- 3 eieren
- 1tl citroensap
- 2tl zeste van citroen
- 190gr zelfrijzende bloem
- 200gr rabarber
- vanille essence
- Extra : cakevorm
Ingrediënten glazuur
- 3el rabarberconfituur
- 90gr poedersuiker
- 2el room
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm goed in.
Snij de rabarber in kleine stukjes
Doe de zachte margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix licht en luchtig. Voeg de ricotta, vanille essence, citroensap en zeste van citroen toe en meng goed.
Doe een voor een de eieren bij het deeg en meng steeds goed.
Voeg in porties de bloem toe en meng tot een mooi glad deeg.
Voeg als laatste de stukjes rabarber toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60min in de oven.
Check met een sateprikker of de cake gaar is binnenin en haal dan uit de oven.
Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm alvorens te ontvormen.
Voor de glazuur, meng de rabarberconfituur met de room en poedersuiker.
Als je de glazuur iets te lopend nog vindt, voeg nog wat poedersuiker toe.
Doe wat van de glazuur bovenop de cake en laat even drogen alvorens te serveren.
Smakelijk!