Noedelsoep met kip en curry

Makkelijk en snel recept voor noedelsoep met kip en curry, een gezonde maaltijdsoep ideaal voor op je weekmenu. Bomvol groentjes, noedels, kip en kerrie
Naar recept gaan

Zo’n lekkere noedelsoep met kip en curry dat gaat er bij mij altijd in. Zeker op zo’n cosy herfstige dag. Dit soepje valt trouwens helemaal onder de categorie “maaltijdsoep”. Ze is lekker vullend, met de nodige groentjes, stukjes kip en de noodles. Verwacht geen te speciale ingrediënten of een heel pikante soep, daar hou ik allemaal niet van. Dit is echt een vrij basic recept met heel basic ingrediënten.

Dit is dus geen soepje waarvoor je 101 verschillende potjes en kruiden nodig hebt. Zo’n hele waslijst aan ingrediënten is toch wel heel typisch voor de Aziatische keuken. Daarom dat het niet direct mijn favoriete “cuisine” is.  Je haalt dan 101 potjes in huis om een receptje te maken, die gebruik je dan 1 of 2x. En als je dan een paar maanden of een jaar later je kasten gaan oprommelen dan kom je ze terug tegen … ik ken dat en daar hou ik niet van 😃. Ik gebruik hier gewoon kerriepoeder of de curry madras poeder (heeft iets meer smaak). Dat is gewoon één potje dat ik heel vaak gebruik in mijn bereidingen. 

TIP! Wil je het soepje iets pikanter, voeg dan een chilipepertje toe.

Makkelijk en snel recept voor noedelsoep met kip en curry, een gezonde maaltijdsoep ideaal voor op je weekmenu. Bomvol groentjes, noedels, kip en kerrie

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze soep?

 • Ui & look
 • Rode paprika
 • wortelen
 • Kerriepoeder of curry madras poeder : deze hebben een lekkere kerrie smaak, vooral de curry madras is mijn favoriet. Je kan ook voor currypasta kiezen als je het iets pikanter wilt.
 • Bouillon : ik gebruik kipbouillon of kan ook met groentebouillon
 • Kipfilets : of je kan ook kippendijen gebruiken
 • Kokosroom : geen fan van room, gebruik dan gewone kookroom
 • Noodles : Ik gebruik hier rijstnoedels

Hoe maken we deze Noedelsoep met kip en curry ?

Begin met het snijwerk van de groentjes. Pel de ui en hak fijn, snij de paprika in de kleine blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Pel de look en hak fijn.

Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de ui en paprika eerst mooi aan voor zo’n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Vervolgens doe je er de wortelen, look en curry madras poeder of kerriepoeder bij. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Als dit eenmaal kookt, zet op een zacht vuurtje en voeg de kipfilets toe. Laat deze nu rustig garen in de soep. Laat vooral niet koken.

Wanneer de kipfilets gaar zijn, haal je deze uit soep.
Voeg dan de kokosroom toe aan de soep en breng nog even aan de kook. Zet het vuur dan uit. Ondertussen kan je de kipfilets in kleinere stukjes trekken of snijden. Voeg toe aan de soep. 
TIP! Tot hier kan je de soep makkelijk al één a twee dagen op voorhand maken. 

Dan hoef je enkel nog de noodles te garen zoals vermeld op de verpakking. Ik gaar deze dus niet in de soep. Als je dan nog restjes hebt en de noodles liggen in de soep dan wordt dit vrij slijmerig.

Verdeel de soep over de borden en werk af met de gekookte noodles en optioneel nog wat gekookte broccoli. 

Makkelijk en snel recept voor noedelsoep met kip en curry, een gezonde maaltijdsoep ideaal voor op je weekmenu. Bomvol groentjes, noedels, kip en kerrie
Makkelijk en snel recept voor noedelsoep met kip en curry, een gezonde maaltijdsoep ideaal voor op je weekmenu. Bomvol groentjes, noedels, kip en kerrie

Noedelsoep met kip en curry

Deze lekker makkelijke Noedelsoep met kip en curry is een heerlijke smaakvolle maaltijdsoep. Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig, bomvol verse groenten stukjes kip en een lekkere smaak van curry.
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 2 wortelen
 • 2 teentjes look
 • 1,5 a 2 kl kerriepoeder of curry madras poeder
 • 600 ml kipbouillon
 • 2 kipfilets
 • 150 ml kokosroom
 • noodles
 • olijfolie
 • Gekookte of gestoomde broccoli (optioneel)

Instructies
 

 • Begin met de ui te pellen en fijn te hakken
  Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en hak fijn. 
  Schil de wortelen en hak in blokjes 
  Pel de teentjes look en hak fijn. 
 • Verhit een ruime scheut olijfolie in een stoofpot. Stoof hier in de ui en paprika eerst mooi aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. 
  Doe er dan de wortelen, look en kerriepoeder of curry madras poeder bij. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. 
  Blus met de bouillon en breng aan de kook. Als dit kookt, zet het vuur dan zachtjes, voeg de kipfilets toe en laat heel zachtjes sudderen. Laat vooral niet koken. 
  Laat de kip nu zo’n 20 a 25min garen tot deze gaar is. Schep deze dan uit de stoofpot. 
  Giet er de kokosroom bij en breng nog even aan de kook. Zet het vuur dan uit. 
  Ondertussen trek je of snij je de kip in kleinere stukjes en voeg toe aan het soepje. TIP! Tot hier kan je de soep al makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken 
 • Als laatste kook je de noodles nog even zoals vermeld op de verpakking. Ik gaar deze niet in de curry soep. Als er dan nog over is voor de volgende dag en de noodles liggen in de soep dan wordt dit naar mijn mening te slijmerig. 
  Verdeel de soep over de borden en werk af met de noodles en eventueel nog wat extra gekookte broccoli. 
Trefwoord curry, kerriepoeder, kip, maaltijd soep, noedels, noedelsoep, snel klaar, soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.