Speculaas pannenkoeken, de lekkerste en luchtigste pancakes om je dag mee te beginnen of als tussendoortje. Als je spreekt over “fluffy pancakes” dan moet daar een foto van dit receptje naast komen 😃. Enorm makkelijke snelle pannenkoeken, een leuk alternatief op de klassieke. En als je net zoals mij enorm verzot bent op speculaas dan moet je deze zeker proberen. Geen speculaaskruiden wel speculaaspasta en speculaas koekjes, extra yummie dus! Serveer daarbij blokjes peer en nog wat speculaaspasta en je hebt toch wel culinaire pannenkoeken.
Nog meer speculaas inspiratie nodig? Check dan zeker deze zalige receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze speculaas pannenkoeken?
- Boter
- Speculaaspasta
- Speculaas koekjes
- Zelfrijzende bloem
- Bakpoeder
- vanillesuiker
- Eieren
- Melk
- Peren
Hoe maak je deze Speculaas pannenkoeken?
Begin met de boter en speculaaspasta in een kookpotje te doen en zachtjes te smelten. Roer af en toe zodat je een mooie gladde massa krijgt. Haal van het vuur en zet even opzij. Maal ondertussen de speculaaskoekjes fijn in een blender
Doe de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder, fijngemalen koekjes en vanillesuiker in een mengkom. Roer dit alvast even los. Giet er het boter-speculaas mengsel bij samen met de melk en eitjes. Mix dit tot een gladde massa.
Verhit een pan met wat olie en schep zo’n 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. De pannenkoekjes zetten uit tijdens het bakken en zullen ook nog rijzen. Je kan zo’n 2 a 3 pannenkoeken per pan bakken.
Serveer de pannenkoeken met blokjes peer en eventueel nog wat gesmolten speculaaspasta.
Speculaas pannenkoeken
Ingrediënten
- 25 gr boter
- 60 gr speculaaspasta
- 50 gr speculaas koekjes
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker (1 zakje = 8 a 10gr)
- 3 eieren
- 175 ml melk
- 2 peren
Instructies
- Begin met de boter en speculaaspasta samen te smelten.
- Doe ondertussen de speculaas in een blender en maal deze fijn.
- Doe de fijngemalen speculaas in een mengkom samen met de bloem, bakpoeder en de vanillesuiker. Meng dit alvast even. Giet er de gesmolten boter en speculaaspasta bij samen met eitjes en melk. Mix dit tot een gladde massa.
- Verhit een pan met wat olie en schep zo'n 1 a 1,5el (per pannenkoek) van het deeg in de pan. De pannenkoeken zetten tijdens het bakken wel wat uit en zullen ook goed rijzen. Maar je kan wel zo'n 2 a 3 pannenkoekjes in een pan bakken. Bak ze mooi goudbruin.
- Serveer de pannenkoeken met wat blokjes peer en eventueel nog gesmolten speculaaspasta.