Snelle rijstpap

Snelle rijstpap

Wat doen jullie met restjes rijst? Want daar heb je nu eenmaal altijd wat restjes van.
Ik verwerk deze meestal de volgende dag in een salade voor de lunch of maak er nasi goreng van of ik maak er een snelle rijstpap mee.
Rijstpap waarmee je nu eens volop mee kan spelen, experimenteren, smaken en kruiden toevoegen … deze gaat echt nooit vervelen. Een rijstpap waarmee je kan ontbijten, als tussendoortje of als dessertje. Veelzijdigheid troef!

Snelle rijstpap

De basis is gewoon gekookte rijst en melk en voor de rest kan je gaan spelen. De gekookte rijst en melk hoef je enkel maar te mixen tot een gladde crème en that’s it! Mijn favoriete versie is met wat cacaopoeder, wat vanille en honing.
De cacaopoeder hoeft niet, als je deze weglaat maak je eigenlijk een klassieke vanille rijstpap. En afwerken kan je volop doen met vers fruit of wat granola. Doe volledig je ding zou ik zeggen!

Snelle rijstpap

Snelle rijstpap

Ingrediënten (+/- 4 personen)

  • 200g gekookte rijst
  • 200 a 250ml melk (gewone melk, amandelmelk, kokosmelk …)
  • 3el honing (of agavesiroop of maple syrup) + extra
  • 1tl vanille essence
  • 1el cacaopoeder
  • Extra : yoghurt + vers fruit

Bereidingswijze

Doe de gekookte rijst en 200ml melk in een blender en mix tot een gladde pudding;
Vind je de pudding nog iets te dik of korrelig, voeg nog wat extra melk toe.
Voeg op het laatste de honing, vanille en cacao toe en mix nog even.

Verdeel de rijstpap over glazen potjes en zet in de koelkast.

Werk af met wat yoghurt en vers fruit

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.