Wat doen jullie met restjes rijst? Want daar heb je nu eenmaal altijd wat restjes van.
Ik verwerk deze meestal de volgende dag in een salade voor de lunch of maak er nasi goreng van of ik maak er een snelle rijstpap mee.
Rijstpap waarmee je nu eens volop mee kan spelen, experimenteren, smaken en kruiden toevoegen … deze gaat echt nooit vervelen. Een rijstpap waarmee je kan ontbijten, als tussendoortje of als dessertje. Veelzijdigheid troef!
De basis is gewoon gekookte rijst en melk en voor de rest kan je gaan spelen. De gekookte rijst en melk hoef je enkel maar te mixen tot een gladde crème en that’s it! Mijn favoriete versie is met wat cacaopoeder, wat vanille en honing.
De cacaopoeder hoeft niet, als je deze weglaat maak je eigenlijk een klassieke vanille rijstpap. En afwerken kan je volop doen met vers fruit of wat granola. Doe volledig je ding zou ik zeggen!
Ingrediënten (+/- 4 personen)
- 200g gekookte rijst
- 200 a 250ml melk (gewone melk, amandelmelk, kokosmelk …)
- 3el honing (of agavesiroop of maple syrup) + extra
- 1tl vanille essence
- 1el cacaopoeder
- Extra : yoghurt + vers fruit
Bereidingswijze
Doe de gekookte rijst en 200ml melk in een blender en mix tot een gladde pudding;
Vind je de pudding nog iets te dik of korrelig, voeg nog wat extra melk toe.
Voeg op het laatste de honing, vanille en cacao toe en mix nog even.
Verdeel de rijstpap over glazen potjes en zet in de koelkast.
Werk af met wat yoghurt en vers fruit
Smakelijk!