Voor deze pannenkoeken met speculaas en aardbeien kom je zeker en vast met een super goed humeur uit je bed! Want dit is echt smullen.
Pannenkoeken met speculaas, als je dat leest dan denk je waarschijnlijk aan een recept voor pannenkoeken met speculaaskruiden om er de typische speculaassmaak in te krijgen. Wel … nee!
In deze pannenkoeken zit gewoon speculaaspasta. Ja dat lees je goed.
Ik zei het toch, hiervoor kom je met plezier je bed uit want o wat zijn deze pannenkoeken lekker en zo makkelijk om te maken.

Speculaas, I love it gewoon! Al van kindsbeen eet ik het super graag. Maar als kind bestond die speculaaspasta nog niet, maar hadden we toch al iets soortgelijks hoor, iets wat vele onder jullie misschien ook wel deden. Een boterham met een rijkelijk laagje boter, een warme tas koffie waarin je dan de speculaasjes in dipt en dan op die boterham legt … Speculaaspasta avant la lettre noem ik het … maar jongens dat is lekker!


Ingrediënten (voor +/- 20 kleine pannenkoekjes)
- 1/2 (rijpe) banaan
- 4el speculaaspasta
- 1 ei
- 150gr zelfrijzende bloem
- 1el honing + extra
- 2el gesmolten kokosolie
- 180ml melk
- aardbeien
Bereidingswijze
Plet de banaan in een mengkom.
Voeg de speculaaspasta, ei, honing, kokosolie en melk toe. Meng goed tot een mooi glad beslag.
Voeg dan de bloem toe en meng weer tot een mooi glad beslag.
Verhit een pan met een scheutje olie of margarine.
Doe ongeveer 2el van het deeg in de pan en bak mooi goudbruin.
Draai voorzichtig om en bak ook de andere kan mooi goudbruin.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Verwijder ondertussen de kroontjes van een bakje aardbeien.
Snij de aardbeien in plakjes.
Serveer de pannenkoeken met de aardbeien en eventueel nog wat extra honing.
Smullen!