Ontbijt crumble met peer

Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel ... om van te smullen!!
Naar recept gaan

Deze ontbijt crumble met peer is een ideaal ontbijtje voor tijdens het weekend maar ook voor tijdens het kerstontbijt. Lekkere stukjes peer in een stroperig kaneel mengsel afgewerkt met een heerlijke krokante crumble. Je kan dit makkelijke receptje nog een “kerstige” touch geven door wat veenbessen toe te voegen. Je kan deze ontbijt crumble het ganse jaar door serveren, gewoon spelen met het fruit dat in het seizoen is. De crunchy topping past bij elk soort fruit dus dit ontbijtje gaat nooit vervelen.

Hoe maken we deze ontbijt crumble met peer?

We gaan eerst het fruitlaagje maken. Hiervoor schil je enkele peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes of partjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn. Verhit wat kokosolie of boter in een stoofpot en bak hierin de peer voor een minuutje aan. Doe er suiker en kaneel bij, roer alvast even. Voeg het puddingpoeder, citroensap en water toe. Roer goed om het puddingpoeder los te maken. Laat dit zo’n 10min zachtjes sudderen tot het meeste vocht is weggekocht en je een mooie stroperige massa rondom de peren hebt. Roer wel af en toe om aanbakken te voorkomen. Haal dan van het vuur en maak ondertussen de crumble.
TIP! Gebruik geen te rijpe peren anders worden ze moes.

Voor de crumble, gaan we eerst kokosolie of boter smelten.
Meng alvast havermout, amandelmeel, amandelschilfers, suiker, kaneel en zout. Giet hierover de gesmolten kokosolie of boter. Meng goed tot een kruimelig geheel.

Schep het peren mengsel in een ovenschaal of verdeel over kleine ovenschaaltjes. Verdeel er de crumble over en bak deze mooi goudbruin in de oven. Serveer de crumble warm met eventueel wat yoghurt.

Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel ... om van te smullen!!
Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel ... om van te smullen!!

Ontbijt crumble met peer

Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel … om van te smullen!!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

 • 1 ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

 • 3 a 4 peren (niet te rijp)
 • 1 el kokosolie (of boter)
 • 75 gr suiker (*)
 • 1 tl kaneel
 • 1,5 el vanille puddingpoeder (of maizena)
 • 1 citroen
 • 50 ml water
 • 100 gr veenbessen (optioneel – vers of diepvries)

Crumble

 • 100 gr kokosolie (of boter)
 • 130 gr havermout
 • 80 gr amandelmeel
 • 55 gr amandelschilfers
 • 75 gr suiker (*)
 • 1 tl kaneel
 • 1 snuifje zout

Instructies
 

 • Begin met de peren te schillen en in blokjes of schijfjes te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn.
  TIP! Gebruik peren die niet te rijp zijn. Ze mogen nog ietwat stevig zijn aangezien zo nog even gaan garen en anders worden ze meteen moes.
  Verhit 1el kokosolie in een stoofpot en voeg de stukjes peer toe. Laat dit een minuutje mee bakken. Voeg vervolgens de suiker en kaneel toe. Roer even. Strooi er het puddingpoeder over gevolgd door het citroensap en water. Roer nu goed om brokjes van het puddingpoeder te vermijden. Laat dit nu zo'n 10min zachtjes sudderen tot het meeste water is weggekookt en je mooie stroperige massa krijgt rondom de peren. Roer tijdens het sudderen wel af en toe om aanbakken te vermijden.
  Laat even wat afkoelen terwijl je de crumble maakt.
 • Voor de crumble, gaan we eerst de kokosolie smelten.
  Doe havermout, amandelmeel, amandelschilfers, suiker, kaneel en zout in een mengkom. Meng even.
  Giet er de gesmolten kokosolie over en meng goed.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  Gebruik je veenbessen, meng deze dan nu nog even doorheen het peren mengsel. Schep dit vervolgens in één grote ovenschaal of verdeel over 4 kleine schaaltjes.
  Verdeel er de crumble over en bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min.
  Serveer warm met eventueel wat yoghurt
  Smakelijk

Notities

(*) je kan gewone suiker gebruiken alsook kokosbloesemsuiker, rietsuiker, Stevia, Zusto, … 
Trefwoord brunch, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kerstontbijt, peren, veenbessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.