Mango nice cream met crunchy dadeltopping

mango nice cream-2

Oke, ik geef toe … het is niet direct het weer om ijs als ontbijt te eten.
Maar ik laat de vriestemperaturen niet tussen mij en mijn “nice cream” komen. Met de verwarming enkele graden warmer trotseer ik met plezier dit kommetje vol gezonde heerlijkheden.

mango nice cream-2

Eerst even voor de duidelijkheid, ik heb geen typefout gemaakt bij het woord “nice cream” . Het had natuurlijk gekunnen aangezien mijn vinger nog steeds niet genezen is na mijn “accidentje” op Oudjaar.
Wat is nou die “nice cream”?
Nice cream is eigenlijk een samentrekking van Nana Ice cream wat wil zeggen dat het ijs gemaakt word op basis van bevroren banaan. Er wordt geen room of suiker toegevoegd, je hebt geen ijsmachine nodig, enkel bevroren banaan. Dus gooi geen rijpe bananen weg, pel ze, breek in stukjes, doe in een diepvrieszakje en vries in.
Het enige wat je dan hoeft te doen is de bevroren banaan in een blender of foodprocessor doen en mixen tot je een gladde massa krijgt en je gezond ijsje is klaar.
Het leuke is dat je volop nog extra smaken of fruit kan toevoegen. Voor deze “nice cream” heb ik samen met de banaan ook bevroren mango gemixt.

mango nice cream-2
Afwerken deed ik met een “crunchy” dadeltopping, verse pitahaya balletjes en kokosschilfers. De dadeltopping kan je natuurlijk perfect vervangen door granola.

Ingrediënten

  • 1 (bevroren) banaan
  • 1 (bevroren) mango
  • 4 a 5 verse dadels (medjool)
  • handvol geroosterde hazelnoten
  • 2el kokossnippers (of poeder)
  • Extra > vers fruit om erbij te serveren (passievrucht, ananas, pitahaya, … )

Bereidingswijze

Doe de ontpitte dadels in een blender samen met de hazelnoten en kokos. Mix tot een grove crumble. Zet apart.

Doe nu de bevroren banaan en mango in de blender en mix tot een gladde massa.
In het begin zal het lang grove korrels blijven maar na een tijdje zal het zich een gladde massa vormen.
Schraap regelmatig de zijkanten los.
Schep de nicecream in een kommetje en werk af met het mengsel van dadel en vers fruit.
Serveer direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.