Oke, ik geef toe … het is niet direct het weer om ijs als ontbijt te eten.
Maar ik laat de vriestemperaturen niet tussen mij en mijn “nice cream” komen. Met de verwarming enkele graden warmer trotseer ik met plezier dit kommetje vol gezonde heerlijkheden.
Eerst even voor de duidelijkheid, ik heb geen typefout gemaakt bij het woord “nice cream” . Het had natuurlijk gekunnen aangezien mijn vinger nog steeds niet genezen is na mijn “accidentje” op Oudjaar.
Wat is nou die “nice cream”?
Nice cream is eigenlijk een samentrekking van Nana Ice cream wat wil zeggen dat het ijs gemaakt word op basis van bevroren banaan. Er wordt geen room of suiker toegevoegd, je hebt geen ijsmachine nodig, enkel bevroren banaan. Dus gooi geen rijpe bananen weg, pel ze, breek in stukjes, doe in een diepvrieszakje en vries in.
Het enige wat je dan hoeft te doen is de bevroren banaan in een blender of foodprocessor doen en mixen tot je een gladde massa krijgt en je gezond ijsje is klaar.
Het leuke is dat je volop nog extra smaken of fruit kan toevoegen. Voor deze “nice cream” heb ik samen met de banaan ook bevroren mango gemixt.
Afwerken deed ik met een “crunchy” dadeltopping, verse pitahaya balletjes en kokosschilfers. De dadeltopping kan je natuurlijk perfect vervangen door granola.
Ingrediënten
- 1 (bevroren) banaan
- 1 (bevroren) mango
- 4 a 5 verse dadels (medjool)
- handvol geroosterde hazelnoten
- 2el kokossnippers (of poeder)
- Extra > vers fruit om erbij te serveren (passievrucht, ananas, pitahaya, … )
Bereidingswijze
Doe de ontpitte dadels in een blender samen met de hazelnoten en kokos. Mix tot een grove crumble. Zet apart.
Doe nu de bevroren banaan en mango in de blender en mix tot een gladde massa.
In het begin zal het lang grove korrels blijven maar na een tijdje zal het zich een gladde massa vormen.
Schraap regelmatig de zijkanten los.
Schep de nicecream in een kommetje en werk af met het mengsel van dadel en vers fruit.
Serveer direct!