Granola met kokos en witte chocolade

Granola met kokos en witte chocolade

Nu de herfst weer daar is, en ik zou bijna durven zeggen “eindelijk” weer daar is, is het weer het ideale moment om zelf granola te maken. Er gaat niets boven zelfgemaakte granola en vooral niet deze granola met kokos en witte chocolade!
Tijdens de zomermaanden ligt dat zelf granola maken even stil hier thuis, met excuus te warm en daardoor te lui om het zelf te maken en gewoon voor de gemakkelijkheid te gaan namelijk een zak meebrengen van de winkel. En eigenlijk mag dat geen excuus zijn want granola maken is niets in z’n eigen! En de geur die heel je huis inpalmt … zalig! En dan zwijg ik nog over het moment wanneer die gebakken granola net uit de oven komt, moet me dan steeds inhouden om niet meteen heel die lading binnen te spelen! Vooral die dikke aaneengeplakte stukken zijn het beste van allemaal!

Granola met kokos en witte chocolade

Dus noem het vooral luiheid waarom ik tijdens de zomermaanden amper zelf granola heb gemaakt. Maar nu mijn favoriete seizoen weer daar is, ben ik terug helemaal in “the mood” voor de “homemade version”. En er staan al elke receptjes van granola op m’n blog en ik doe daar nog een veel te lekkere versie bij namelijk eentje met kokos en witte chocolade! Een perfecte combi! Misschien niet 100% gezond maar “who cares”, zolang je maar geniet!

Granola met kokos en witte chocolade

Granola met kokos en witte chocolade

Ingrediënten

  • 70gr kokosvlokken*
  • 200gr havermout
  • 50gr gepofte rijst
  • 110gr honing
  • 70gr hazelnoten
  • 100gr gesmolten kokosolie
  • 1 eiwit
  • 80gr gedroogde abrikozen
  • 80gr witte chocolade
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.

Smelt rustig de kokosolie en laat dan terug even op kamertemperatuur komen.
Hak de hazelnoten grof en meng met de kokosvlokken, havermout, de gepofte rijst en snuifje zout.
Meng de kokosolie met de honing en het eiwit en doe bij de droge ingredienten.
Meng goed.
Stort de granola op de bakplaat en duw goed aan.
Bak de granola mooi goudbruin in de oven (ongeveer 20 a 25min).
Ik hussel tijdens het bakken niet door de granola zodat er echt 1 grote plak granola is.

Haal de gebakken granola uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Eenmaal afgekoeld, breek de granola in iets kleinere stukken maar er mogen nog wel grote plakken tussen zitten (dat is net het lekkerste).
Hak de gedroogde frambozen grof en de witte chocolade in kleine stukjes. Doe beide bij de granola.

Bewaar de granola luchtdicht

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.