Ontbijten als een koning, dat doe je wanneer je deze fluffy glutenvrije ovenpannenkoek ‘s morgens op tafel zet. Hij ziet er misschien niet uit als een typische pannenkoek, ernaar smaken zeker wel. Vergelijk het met een heel dikke pannenkoek x10 en die ook nog eens lekker fluffy binnenin is.
Plus er is nog minder werk dan bij normale pannenkoeken. Het enige wat je dient te doen is de ingredienten mengen, gieten in een bakvorm en de oven in. That’s it! Genoeg tijd om daarna rustig wakker te worden, genieten van een koffietje en de hemelse geur die van deze bakkende pannenkoek komt.
Met deze ovenpannenkoek, kan je net zo eindeloos variëren als bij gewone pannenkoeken. Voeg bijvoorbeeld stukjes appel, peer of blauwe bessen toe aan het beslag voor nog wat extra smaak. Ik koos ervoor om de ovenpannenkoek zo naturel mogelijk te houden en er een heerlijk frisse fruitsalade bij te serveren.
Ingrediënten (4 personen)
- 240gr amandelmeel
- 2el havermout
- 5 eieren
- 1tl bakpoeder
- vanille essence
- 600ml melk (gewone melk, sojamelk, amandelmelk, …)
- 2el rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
- Extra > vers fruit om te serveren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Vet een bakvorm in met een beetje boter of kokosolie
Kluts de eieren los met de melk en de vanille essence.
Voeg het amandelmeel, havermout, bakpoeder en suiker toe. Meng goed.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de ovenpannenkoek ongeveer 30 a 35min de oven.
De ovenpannenkoek is klaar wanneer hij een mooi goudbruin korstje is en wanneer de binnenkant mooi gaar en stevig is (maar toch nog een beetje smeuig).
Serveer met vers fruit
Smakelijk!