Frangipanetaart, één van mijn favoriete taartjes. Alles met een frangipane smaakje of marsepein ben ik gewoon dol op. Ziek kan ik er mij in eten, helaas 😃. Laten we die typische amandelsmaak eens verwerken in een gezond receptje dacht ik zo. Dus zeg maar hallo tegen deze zalige frangipane wafels. Hiermee kan je dus perfect ontbijten, van genieten als gezond tussendoortje of wanneer je een klein hongertje hebt. Aangezien we enkel maar amandelmeel gebruiken in dit recept, zijn deze wafels ook nog eens glutenvrij.

Hoe maken we deze frangipane wafels?
Je begint met de droge ingrediënten te mengen namelijk het amandelmeel (of poeder) met maizena en bakpoeder.
In een mengkom doe je de natte ingrediënten namelijk een eitje, gesmolten kokosolie, maple syrup (of agavesiroop of honing), melk en amandel extract. Mix dit even los, voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng nog even kort. Het deeg zal vrij dik zijn.
TIP! Ik gebruikte gewone halfvolle melk maar je zou ook amandelmelk kunnen gebruiken of eender welke melk.
Schep ongeveer 1 a 1,5el van het deeg in je wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Serveer de wafeltjes als ze nog warm zijn of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze dan luchtdicht. Je kan ze makkelijk meenemen zo heb je altijd iets lekker en voedzaam bij de hand. Ook heel leuk is om er heel kleine wafeltjes van te bakken om zo je kommetje yoghurt met fruit in de ochtend af te werken.


Frangipane wafels
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel (of poeder)
- 7 gr maizena
- 3 gr bakpoeder
- 1 ei
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 2 el maple syrup (of agavesiroop of honing)
- 85 ml melk (*)
- 1/2 tl amandel extract (**)
Instructies
- Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk het amandelmeel, maizena en bakpoeder. Doe het eitje, gesmolten kokosolie, maple syrup en melk in een mengkom. Kluts los.Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en meng goed. Het is normaal dat dit een vrij dik deeg is.
- Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in.Schep zo'n 1 a 1,5el (per wafel) in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin.
- Eenmaal gebakken, kan je ze meteen serveren of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze luchtdichtSmakelijk!
Notities
Voor een lactosevrije versie kan je ook amandelmelk of eender welke notenmelk gebruiken. (**) ben je niet zo voor de typische smaak van frangipane, vervang het amandel extract dan door vanille essence