Croissant rolletjes met marsepein

Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak

Croissant rolletjes met marsepein, een heerlijk ideetje voor tijdens het ontbijt of brunch met Kerstmis. Een super makkelijk en snel receptje waarbij je slechts 8 ingrediënten nodig hebt en het is klaar in minder dan 30min. Een gerechtje om mee uit te pakken! Ik combineer hier 2 ingrediënten waarvan ikzelf lichtjes “zot” ben namelijk croissants uit een blikje en marsepein. Croissant van de bakker zijn lekker maar stiekem vind ik die uit een blikje nog lekkerder. Don’t judge me 😃. En ja marsepein, dat is een love story. Iets typisch voor Sinterklaas maar ik eet het gewoon het hele jaar door. Verzot ben ik er op.

TIP! Je kan het croissantdeeg ook vervangen door bladerdeeg.

Nog meer inspiratie nodig voor het ontbijt of brunch? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak
Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak

Ingrediënten voor deze Croissant rolletjes met marsepein

  • Marsepein : geen fan van marsepein gebruik dan bijvoorbeeld rozijntjes of gedroogde veenbessen. Voeg eventueel nog wat grof gehakte noten toe.
  • Croissantdeeg : in een blikje
  • Roomkaas : type Philadelphia
  • Confituur : naar keuze. Ik gebruikte hier Veenbessen compote
  • Ei
  • Poedersuiker
  • Melk
  • Kaneel

Hoe maak je deze Croissant rolletjes met marsepein?

Begin met de marsepein in kleinere blokjes te snijden. Open dan het blikje croissantdeeg. Rol alvast de eerste 2 stukjes of croissants open. Zo krijg je een rechthoekig/vierkantig vlak. Duw de schuine naden ietwat dicht. Wrijf het deeg in met wat roomkaas, gevolgd door wat confituur. Strooi er wat stukjes marsepein over. Rol het deeg dan terug op en snij in 3 of 4 stukjes. Leg deze stukjes in een taartvorm. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Bak de rolletjes mooi goudbruin en gaar in de oven.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat zo’n 5min afkoelen. Maak ondertussen de glazuur. Meng hiervoor poedersuiker, melk en een snuifje kaneel. Giet dit over de rolletjes. Serveer de rolletjes warm of lauw.

Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak
Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak

Croissant rolletjes met marsepein

Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 1 taartvorm 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 175 gr marsepein
  • 1 blik croissantdeeg (*)
  • 100 gr roomkaas
  • confituur (**)
  • 1 ei
  • 3 el poedersuiker
  • 1 a 2 el melk
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met de marsepein in kleine stukje te snijden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet een taartvorm een beetje in met wat boter
  • Open het blik croissantdeeg en rol 2 stuks/croissants uit zodat je een rechthoekig/vierkantig stuk krijgt. Duw de schuine naden ietwat toe.
    Wrijf het deeg in met wat roomkaas, gevolg door wat confituur en strooi hierover wat marsepein. Rol dit op en snij deze in 3 of 4 stukken. Leg deze stukjes in de taartvorm.
    Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
    Je hoeft de rolletjes niet vlak tegen elkaar te leggen omdat ze tijdens het bakken nog zullen uitzetten.
  • Kluts het ei los en wrijf hiermee het deeg in.
    Bak de rolletjes voor zo'n 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze zo'n 5min afkoelen.
    Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met 1el melk en snuifje kaneel. Meng goed. Is het nog te droog, begin dan met 1tl extra melk toe te voegen. Voeg je te veel melk toe dan wordt dit te lopend.
    Giet de glazuur over de rolletjes en serveer.
    Serveer deze rolletjes warm of lauw.

Notities

(*) ga voor het croissantdeeg waaruit je minstens 6 grote croissant uit kan halen (klik hier voor een voorbeeld = blikje van 340gr). Of ga voor 2 blikjes met de kleinere croissants. 
(**) Ik gebruikte hier een veenbessen compote/confituur. Je kan hier eender welke confituur voor gebruiken 
Trefwoord croissant, croissantdeeg, feestdagen, kerstmis, kerstontbijt, marsepein, ontbijt, roomkaas, snel klaar, veenbessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.