Croissant rolletjes met marsepein, een heerlijk ideetje voor tijdens het ontbijt of brunch met Kerstmis. Een super makkelijk en snel receptje waarbij je slechts 8 ingrediënten nodig hebt en het is klaar in minder dan 30min. Een gerechtje om mee uit te pakken! Ik combineer hier 2 ingrediënten waarvan ikzelf lichtjes “zot” ben namelijk croissants uit een blikje en marsepein. Croissant van de bakker zijn lekker maar stiekem vind ik die uit een blikje nog lekkerder. Don’t judge me 😃. En ja marsepein, dat is een love story. Iets typisch voor Sinterklaas maar ik eet het gewoon het hele jaar door. Verzot ben ik er op.
TIP! Je kan het croissantdeeg ook vervangen door bladerdeeg.
Nog meer inspiratie nodig voor het ontbijt of brunch? Check dan zeker deze receptjes
Ingrediënten voor deze Croissant rolletjes met marsepein
- Marsepein : geen fan van marsepein gebruik dan bijvoorbeeld rozijntjes of gedroogde veenbessen. Voeg eventueel nog wat grof gehakte noten toe.
- Croissantdeeg : in een blikje
- Roomkaas : type Philadelphia
- Confituur : naar keuze. Ik gebruikte hier Veenbessen compote
- Ei
- Poedersuiker
- Melk
- Kaneel
Hoe maak je deze Croissant rolletjes met marsepein?
Begin met de marsepein in kleinere blokjes te snijden. Open dan het blikje croissantdeeg. Rol alvast de eerste 2 stukjes of croissants open. Zo krijg je een rechthoekig/vierkantig vlak. Duw de schuine naden ietwat dicht. Wrijf het deeg in met wat roomkaas, gevolgd door wat confituur. Strooi er wat stukjes marsepein over. Rol het deeg dan terug op en snij in 3 of 4 stukjes. Leg deze stukjes in een taartvorm. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Bak de rolletjes mooi goudbruin en gaar in de oven.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat zo’n 5min afkoelen. Maak ondertussen de glazuur. Meng hiervoor poedersuiker, melk en een snuifje kaneel. Giet dit over de rolletjes. Serveer de rolletjes warm of lauw.
Croissant rolletjes met marsepein
Equipment
- 1 taartvorm 22 a 24cm
Ingrediënten
- 175 gr marsepein
- 1 blik croissantdeeg (*)
- 100 gr roomkaas
- confituur (**)
- 1 ei
- 3 el poedersuiker
- 1 a 2 el melk
- 1 snuifje kaneel
Instructies
- Begin met de marsepein in kleine stukje te snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm een beetje in met wat boter
- Open het blik croissantdeeg en rol 2 stuks/croissants uit zodat je een rechthoekig/vierkantig stuk krijgt. Duw de schuine naden ietwat toe. Wrijf het deeg in met wat roomkaas, gevolg door wat confituur en strooi hierover wat marsepein. Rol dit op en snij deze in 3 of 4 stukken. Leg deze stukjes in de taartvorm.Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Je hoeft de rolletjes niet vlak tegen elkaar te leggen omdat ze tijdens het bakken nog zullen uitzetten.
- Kluts het ei los en wrijf hiermee het deeg in. Bak de rolletjes voor zo'n 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
- Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze zo'n 5min afkoelen. Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met 1el melk en snuifje kaneel. Meng goed. Is het nog te droog, begin dan met 1tl extra melk toe te voegen. Voeg je te veel melk toe dan wordt dit te lopend.Giet de glazuur over de rolletjes en serveer. Serveer deze rolletjes warm of lauw.