Compote van ananas

Compote van ananas

Wat doe je met een rijpe ananas? In een smoothie verwerken is een optie, serveren bij kip met rijst en curry, gewoon zo opeten. Allemaal super lekkere opties, ja ananas is nu eenmaal ook super lekker en met veel te combineren. Ik maakte er eens iets anders mee, iets wat we normaal met appelen of rabarber maken namelijk een compote van ananas. Super lekker als topping met wat Griekse yoghurt of met deze kruidige pannenkoekjes. 

Compote van ananas

Die pannenkoekjes lijken wel hard op poffertjes, denken jullie nu misschien. Wel, poffertjes zijn het niet, zou ook perfect kunnen. Nee, ik heb vorig jaar een super handige “kitchen hack” opgedaan van Jorinde adds Flavr. Je gebruikt een siliconen muffin bakvorm, vult de bodem met het deeg en je bakt de pannenkoekjes in de oven. Super handig en snel! Pannenkoeken in de pan, ik ben daar eerlijk gezegd geen held in dus deze optie is perfect en terwijl ze in de oven staan kan je iets anders doen ipv achter het vuur te moeten blijven staan en je pannenkoeken draaien.

Compote van ananas
Compote van ananas
Compote van ananas

Ingrediënten compote

  • 1 rjipe ananas
  • 100ml ananassap
  • 1el honing
  • 1 kaneelstokje

Ingrediënten kruidige pannenkoekjes

  • 150gr speltbloem (of patisseriebloem)
  • 300ml melk
  • 1 ei
  • 1el honing
  • 1tl vanille essence
  • 1/2tl kardemompoeder
  • 1/2tl kaneel
  • Olie – Margarine/boter – Kokosolie

Bereidingswijze

Begin met het maken van de compote.
Schil de ananas en snij in kleine blokjes.
Doe de blokjes ananas in een stoofpotje samen met het sap, honing en het kaneelstokje. Laat zo’n 30min zachtjes sudderen tot de ananas lekker zacht is.
De ananas zal geen moes worden, je kan eventueel alles nog even mixen tot een gladde compote. Ik vind hem het lekkerst met nog stukjes.

Ondertussen kan je de kruidige pannenkoekjes maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet één (of als je een tweede hebt) muffinbakvorm in met wat olie – Margarine/boter – Kokosolie.
Doe de bloem, melk, ei, honing, vanille, kardemom en kaneel in een blender (of mengkom) en mix tot een gladde massa.
Doe ongeveer 1 a 2el van het deeg in elk muffin bakvormpje (de bodem moet gewoon bedekt zijn met deeg). Bak de pannenekoekjes mooi goudbruin in de oven in ongeveer 10min.

Serveer de pannenkoekjes direct met de compote van ananas en eventueel wat yoghurt en geroosterde vlokken kokos.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.