Carrot Cake havermout

carrot-cake-oatmeal

Mijn zomerse ontbijtjes met veel verse bessen, perziken en nectarines kan ik weeral opbergen voor enkele maanden, en de warme havermoutontbijtjes terug verwelkomen. Ik heb ondertussen al 101 manieren om mijn papje te maken en nog steeds ontdek ik nieuwe ideeen. Deze “Carrot Cake Oatmeal” is er één van.

carrot-cake-oatmeal

Net zoals bij gewone “Carrot cake” moest ik mezelf overtuigen om het te maken. Toen ik vorig jaar de cakeversie maakte, had ik nooit gedacht dat dit één van de beste cakes ooit zou worden. Tja, wortel (=groente) in een cake … ik weet niet hoor … en nu wortel in mijn havermoutpap? En ook deze keer is het weer geslaagd of wat had je gedacht 🙂

carrot-cake-oatmeal

Normaal kook ik mijn havermout in gewone melk, nu heb ik een deel gewone melk gebruikt en een deel kokosmelk. Ben je geen fan van kokos of heb je geen blikje in kast, vervang dan door gewone melk.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 40gr havermout
  • 1 wortel (geraspt en fijngesneden)
  • handvol rozijnen
  • snuifje kaneel
  • vanille essence
  • 1el maple syrup
  • 65ml kokosmelk
  • 100ml melk
  • handvol pecannoten (grof gehakt)
  • Optioneel > snuifje gemberpoeder & muskaatnoot

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten (behalve de pecannoten) in een kookpotje.
Breng zachtjes aan de kook, laat de havermout zachtjes sudderen voor ongeveer 8 a 10min. Probeer regelmatig te roeren.

Schep de havermoutpap in een kommetje en strooi hierover de pecannoten.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.