Mijn zomerse ontbijtjes met veel verse bessen, perziken en nectarines kan ik weeral opbergen voor enkele maanden, en de warme havermoutontbijtjes terug verwelkomen. Ik heb ondertussen al 101 manieren om mijn papje te maken en nog steeds ontdek ik nieuwe ideeen. Deze “Carrot Cake Oatmeal” is er één van.
Net zoals bij gewone “Carrot cake” moest ik mezelf overtuigen om het te maken. Toen ik vorig jaar de cakeversie maakte, had ik nooit gedacht dat dit één van de beste cakes ooit zou worden. Tja, wortel (=groente) in een cake … ik weet niet hoor … en nu wortel in mijn havermoutpap? En ook deze keer is het weer geslaagd of wat had je gedacht 🙂
Normaal kook ik mijn havermout in gewone melk, nu heb ik een deel gewone melk gebruikt en een deel kokosmelk. Ben je geen fan van kokos of heb je geen blikje in kast, vervang dan door gewone melk.
Ingrediënten (1 persoon)
- 40gr havermout
- 1 wortel (geraspt en fijngesneden)
- handvol rozijnen
- snuifje kaneel
- vanille essence
- 1el maple syrup
- 65ml kokosmelk
- 100ml melk
- handvol pecannoten (grof gehakt)
- Optioneel > snuifje gemberpoeder & muskaatnoot
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten (behalve de pecannoten) in een kookpotje.
Breng zachtjes aan de kook, laat de havermout zachtjes sudderen voor ongeveer 8 a 10min. Probeer regelmatig te roeren.
Schep de havermoutpap in een kommetje en strooi hierover de pecannoten.
Smakelijk !