Bananenbrood muffins met chocolade

Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen.
Naar recept gaan

Ga eens even kijken in je fruitmand. Zie je daar overrijpe bananen liggen? Wel spring dan maar een gat in de lucht want dan kan je deze heerlijk makkelijke bananenbrood muffins met chocolade maken šŸ˜ƒ. Anders dan leg je er nu 2 op een warme plaats zodat je de komende dagen ook deze voedzame cakejes kan maken. Je kan er perfect mee ontbijten of meenemen als tussendoortje. Altijd handig! Dit receptje is trouwens eentje om te onthouden. Je kan namelijk volop gaan spelen met de extraatjes die je toevoegt. Ik koos voor wat stukjes chocolade en walnoten, heerlijke combinatie. Je zou ook rozijntje, dadels, andere noten, stukjes speculaas kunnen toevoegen.

TIP ! De muffins zijn trouwens op basis van havermeel (=fijngemalen havermout) en amandelmeel, hierdoor zijn ze ook nog eens glutenvrij.

Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen. Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen.

Hoe maken we deze Bananenbrood muffins met chocolade?

Begin alvast met de chocolade in kleinere stukjes te hakken. Hak vooral niet te klein of fijn, je wilt deze nog kunnen proeven in de cakejesšŸ˜ƒ. Ook de walnoten hak je alvast grof. Zet beide even opzij.
TIP! Gebruik een pure chocolade van 70%+

Vervolgens gaan we de rijpe bananen pletten tot moes en doe in een mengkom. Voeg hier olijfolie, eieren, zeste van sinaasappel, maple syrup en vanille extract aan toe. Meng of mix dit tot een glad papje. Doe er het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en vanille puddingpoeder bij. Meng opnieuw tot een glad mengsel. Omdat havermeel en amandelmeel vrij korrelig zijn, gaat je deeg niet perfect glad zijn.
Doe er nu ook de gehakte chocolade en walnoten bij, meng nog even.
Nu gaan we nog baking soda activeren met het sap van een halve citroen in een apart kommetje. Dit zal meteen beginnen schuimen, roer goed los en voeg toe aan het deeg. Meng nog even.

Verdeel het deeg over cupcake of muffin vormpjes. Of je kan ook 1 grote cakevorm gebruiken, de baktijd zal dan wel iets langer zijn. Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven, laat ietwat afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster. Bewaar de muffins luchtdicht.

Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen.
Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen.

Bananenbrood muffins met chocolade

Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediƫnten kan spelen.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm (+ eventueel papieren vormpjes)

Ingrediƫnten
  

  • 75 gr pure chocolade (70% +)
  • 75 gr walnoten
  • 2 grote bananen (+/- 300gr)
  • 35 gr olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 3 eieren
  • 1 tl zeste van sinaasappel (optioneel)
  • 65 gr maple syrup (of agavesiroop, rijstsiroop, honing, …)
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gr havermeel (*)
  • 125 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 15 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 3 gr baking soda + sap halve citroen

Instructies
 

  • Gebruik je siliconen cupcake/muffin bakvorm dan hoef je deze niet in te vetten of te bekleden met een papieren vormpje.
    Gebruik je een metalen vorm, bekleed deze dan wel met een papiertje.
    Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
  • Gebruik je een reep chocolade, hak deze dan in kleine stukjes. Hak vooral niet te fijn, je wit de chocolade nog goed kunnen proeven.
    Hak ook alvast de walnoten grof.
  • Plet de bananen tot een papje en doe in een mengkom. Voeg hier olijfolie, eieren, zeste van sinaasappel, maple syrup en vanille aan toe. Mix of meng tot een glad papje. Je hoeft dit niet super lang te mengen.
    Voeg havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en puddingpoeder toe. Meng of mix goed tot je opnieuw een glad ietwat stevig mengsel hebt.
    Doe de gehakte chocolade en walnoten bij het deeg, meng even.
    Nu gaan we de baking soda activeren met het sap van een halve citroen in een aparte kommetje. Dit zal meteen beginnen bruisen, roer goed en voeg toe aan het deeg. Meng nog even goed en verdeel het deeg dan over de vormpjes.
    Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min (afhankelijk van de grootte van vormpjes).
  • Haal uit de oven als de muffins gebakken zijn. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster
    Bewaar de muffins luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord amandelmeel, bananen, bananenbrood, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, walnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.