Voor we aan onze West-USA trip beginnen, bezoeken we vandaag nog de Canadese stad Vancouver. Ik wilde dus ook een gerechtje maken met iets typisch Canadees. En als ik aan Canada denk, dan denk ik meteen aan Maple Syrup.
Maple syrup is bij ons beter bekend als ahornsiroop en is een zoete stroop gemaakt van het sap van een esdoorn. Ik gebruik deze stroop graag op een pannenkoek of als zoetstof in mijn havermoutpap. Maar je kan maple syrup ook gebruiken in marinades voor vlees of vis. En ook als glazuur om een heerlijk stukje zalm te bereiden.
Je kan maple syrup kopen in de grote supermarkten of natuurwinkel.
Er bestaan drie graden van deze stroop nl. A, B of C
A = verkregen van de eerste tap, heeft een lichtbruine kleur, heeft geen uitgesproken smaak en is iets duurder dan de andere 2
B= tweede tap, iets donkere kleur en meer uitgesproken smaak dan graad A
C = latere tap, donkerdere kleur en een karamelachtige smaak
Ingrediënten (4 personen)
- 4 stukken zalmfilet (ongeveer 200gr per stuk)
- 2el graanmosterd
- 1el sojasaus
- 5el maple syrup
- 1el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de zalmfilets in een ovenschaal.
Maak het glazuur.
Meng hiervoor de graanmosterd, sojasaus, maple syrup en olijfolie.
Verdeel het glazuur over de zalmfilets.

Bak de zalm ongeveer 15 a 20min in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven serveer meteen.
Deze zalmfilet is heerlijk met rijst en boontjes
Smakelijk !!