Heerlijk, pittig, snel klaar, bomvol smaak, voedzaam en lekker verse groentjes … zo zou ik dit recept van wok met kip en broccoli het best omschrijven. Een wokschotel staat nu eenmaal altijd garant voor lekker en snel en ideaal om lekker veel groentjes in te verwerken. Een wok is dus ideaal voor doordeweeks wanneer het allemaal niet te lang mag duren en je gewoon een lekker voedzaam maaltje op tafel wilt toveren.

En deze wok is echt de “power of the greens’, een echte veggie overload kan je zeggen met broccoli, erwtjes en sugar snaps. Voor de rest de typische Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, sesamolie en gember.
Ik gebruikte in deze wok blokjes kip, maar die kan je eventueel ook vervangen door scampi’s.


Ingredienten (4 personen)
- 2 stronkjes broccoli (+/- 700gr)
- 3 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1tl gember (vers – geraspt)
- 1/2 rode chili
- 120gr erwten (diepvries)
- 150gr sugar snaps
- 2el sojasaus
- 2el sesamolie
- 4 eieren
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Doe de roosjes van de broccoli in een blender en hak fijn (tot de textuur van rijst). Zet even opzij.
Kook de eieren hard. Giet af, laat afkoelen en pel de eieren.
Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Hak de rode chili fijn
Snij de sugar snap in kleine stukjes.
Snij de kipfilets in kleine blokjes.
Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en bak hierin eerst de blokjes kip mooi goudbruin en gaar. Schep uit de pan.
Voeg eventueel opnieuw een scheutje olijfolie toe in de pan.
Roerbak voor ongeveer 2min de fijngehakte ui.
Voeg dan de gember, look en chili toe en roerbak voor ongeveer 30 seconden. Doe de erwtjes en de fijngesneden sugarsnaps bij in de wokpan en roerbak voor ongeveer 2min.
Voeg nu de stukjes kip terug in de pan samen met de broccoli, sojasaus en sesamolie. Laat nog eens 2min meebakken (roer goed).
Breng eventueel nog wat op smaak met wat zout en citroensap.
Haal van het vuur en serveer direct met plakjes hardgekookt ei.
Smakelijk!