Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, simpel snel recept voor op je weekmenu. Dit eenvoudige gerecht is klaar in amper 30min en daarom ideaal als doordeweekse avondmaaltijd. We combineren de pasta met heerlijke licht pikante scampi's gecombineerd met een tomatenroomsaus.
Naar recept gaan

Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, een makkelijk doordeweeks receptje waarvan de yumminess van afspat! Eentje dat thuishoort op je weekmenu want je hoeft er nog geen 30min achter je fornuis voor te staan. Een zak scampi’s, de klassieke smaakmakers, heerlijke kerstomaten en wat pasta meer heb je niet nodig. Ideaal dus wanneer je niet veel tijd hebt maar toch iets lekker smaakvol op tafel wilt toveren. Je kan hier trouwens naar hartenlust nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals paprika of spinazie. Geef er zelf je eigen twist aan dat is het leuke aan koken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere snelle receptjes? Check dan zeker deze recepten

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, simpel snel recept voor op je weekmenu. Dit eenvoudige gerecht is klaar in amper 30min en daarom ideaal als doordeweekse avondmaaltijd. We combineren de pasta met heerlijke licht pikante scampi's gecombineerd met een tomatenroomsaus.

Welk ingrediënten heb je nodig voor deze Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus?

  • Boter
  • Scampi’s : geen fan van scampi’s? Dan kan je dit ook met kipblokjes maken.
  • Ui & Look
  • Tomatenpuree
  • Oregano
  • Bouillon : kip of groente
  • Room
  • Kerstomaten
  • Tagliatelle pasta

Hoe maak je deze Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus?

We gaan beginnen met het bakken van de scampi’s. Verhit hiervoor een pan met wat boter en bak deze kort langs beide kanten. Bak ze niet te lang aangezien ze zo dadelijk nog terug in de saus gaan. Schep ze vervolgens uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper hierin gaan we de saus maken.
TIP! Check helemaal onderaan bij de notities ivm mijn tips over de boter

Voor de saus, gaan we eerst de ui fijnhaken. Voeg opnieuw wat boter toe aan de pan en stoof de ui aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de ui niet bruin kan worden. Ondertussen kan je de look pellen en pers deze vervolgens uit boven de ui. Doe er ook de tomatenpuree bij en roer even. Laat dit een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij samen met de oregano. Laat dit zo’n 10min zachtjes sudderen. Vervolgens doe je gehalveerde kerstomaatjes bij samen met de look. Laat dit nog eens zo’n 5min zachtjes doorkoken/sudderen zodat de saus ietwat kan indikken.

Ondertussen kan je de tagliatelle koken zoals vermeld op de verpakking. Hou eventueel wat van het kookvocht apart.

De laatste minuut voeg je de scampi’ toe aan de roomsaus zodat deze terug wat kunnen opwarmen. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Vervolgens doe je er de gekookte pasta bij. Meng goed en serveer direct.

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, simpel snel recept voor op je weekmenu. Dit eenvoudige gerecht is klaar in amper 30min en daarom ideaal als doordeweekse avondmaaltijd. We combineren de pasta met heerlijke licht pikante scampi's gecombineerd met een tomatenroomsaus.
Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, simpel snel recept voor op je weekmenu. Dit eenvoudige gerecht is klaar in amper 30min en daarom ideaal als doordeweekse avondmaaltijd. We combineren de pasta met heerlijke licht pikante scampi's gecombineerd met een tomatenroomsaus.

Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met scampi en romige tomatensaus, simpel snel recept voor op je weekmenu. Dit eenvoudige gerecht is klaar in amper 30min en daarom ideaal als doordeweekse avondmaaltijd. We combineren de pasta met heerlijke licht pikante scampi's gecombineerd met een tomatenroomsaus.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 el boter (*)
  • +/- 20 scampi's (gepeld en schoongemaakt)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look (*) + eventueel eentje extra voor de scampi's
  • 70 gr tomatenpuree
  • 200 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 250 ml room
  • 250 gr kerstomaten
  • 500 gr tagliatelle pasta
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Neem een ruime pan en verhit deze met 1el boter.
    TIP! check mijn notities ivm de boter die ik heb gebruikt.
    Bak dan de scampi's kort langs beide kanten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn omdat we ze zo dadelijk aan de saus gaan toevoegen.
    TIP! Gebruik je geen speciale lookboter of chiliboter zoals ik heb gedaan. Pers dan een teentje look uit boven de scampi's terwijl deze bakken. En voeg zeker ook wat zout toe en eventueel wat chilipoeder/vlokken of cayennepeper
    Schep de scampi's uit de pan en zet even opzij.
    TIP! Maak de pan niet proper
  • Pel ondertussen nog even de ui en hak fijn.
    Verhit opnieuw dezelfde pan met de resterende eetlepel boter.
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Pel ondertussen de teentjes look. Pers deze dan uit boven de bakkende ui. Roer even en voeg dan ook de tomatenpuree toe. Roer opnieuw goed en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er vervolgens de bouillon bij en de oregano. Laat nu zo'n 10min zachtjes doorkoken.
  • Ondertussen kan je de kerstomaten halveren.
    Zet ook al water op om de tagliatelle te koken.
  • Na zo'n 10min voeg je de tomaatjes toe aan de saus samen met de room. Laat dit nog zo'n 5min zachtjes sudderen zodat de saus lichtjes kan indikken.
    Kook de tagliatelle zoals vermeld op de verpakking. Hou eventueel op het laatste een tasje met kookvocht apart
  • Voeg de laatste minuut de scampi's toe aan de saus. Proef even en breng de saus eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
    Haal dan van het vuur en doe er de pasta bij. Meng goed en serveer dan.

Notities

(*) Ik bakte de scampi’s in een speciale chiliboter (1el) en om de ui te bakken gebruikte ik een eetlepel lookboter. Wil je een linkje naar deze speciale boter, stuur mij een berichtje of reageer in de reacties en ik stuur je de link. 
Heb je nu geen chiliboter en/of lookboter in huis. Dan kan je zelf wat look toevoegen en wat chilipoeder of cayennepeper. Ik voegde sowieso nog wat extra verse look toe want dat maakt de saus nog lekkerder. 
Trefwoord doordeweeks recept, klaar in 30min, pasta, scampi’s, snel klaar, tagliatelle, tomaten, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.