Taco’s met fishsticks

Taco's met fishsticks

Taco’s dat is altijd een feestje … 
Taco’s dat is altijd een beetje vakantie op je bord toveren … 
Taco’s dat is gewoon altijd smullen 
Taco’s zijn gewoon altijd een succes om op tafel te zetten!  
Of het nu winter, lente of zomer is … taco’s dat smaakt altijd. Ik vind het altijd leuk om te spelen met de ingrediënten. De ene keer met pittig gehakt, de andere keer met restjes kip, maar ook met vis werkt het perfect zoals met deze taco’s met fishsticks.

Taco's met fishsticks

Krokante stukjes vis ofwel fishsticks, een frisse koolsalade, wat zoete mango, een romig sausje op basis van yoghurt en wat avocado … zo simpel, zo snel klaar en zo lekker!  

Taco's met fishsticks
Taco's met fishsticks

Ingrediënten fishsticks (4 personen)

  • 600gr witte vis filets (schelvis, kabeljauw, …)
  • 60gr bloem
  • 75gr panko
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4tl zout
  • 1/4tl chilipoeder
  • 2 eiwitten
  • Olijfolie/olie

Ingrediënten taco’s

  • 500gr mix van geraspte wortel, radijsjes, witte kool, rode kool
  • 2 takjes selder
  • 1el limoensap
  • 1el sinaasappelsap
  • 150gr griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1el fijngehakte peterselie
  • 1el fijngehakte bieslook
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 4 wraps/tortilla’s

Bereidingswijze

Begin met het maken van het sausje.
Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, peterselie, bieslook en wat peper en zout. Meng goed en bewaar in de koelkast.
Meng de fijngeraspte mix van kool met fijngehakte selder. Voeg hier het limoensap, sinaasappelsap en een snuifje zout aan toe. Meng even en bewaar koel.
Schil de mango, snij in kleine blokjes en zet even opzij.

Voor de fishsticks.
Neem 2 kommen.
Kluts de eiwitten los in de eerste kom.
In de tweede kom doe de bloem, panko, paprikapoeder, zout en chilipoeder. Meng goed.
Snij de vis in kleine plakjes.
Haal de plakjes vis eerst één voor één door het eiwit en dan door het bloem-panko mengsel. Zorg dat de plakjes vis goed bedekt zijn met het bloem-panko mengsel.
Verhit een pan met een royale scheut olijfolie/olie. Bak hierin de fishsticks mooi goudbruin langs beide kanten.

Terwijl de fishsticks bakken.
Wrijf de tortilla’s/wraps in met wat olie en bak ze kort goudbruin in de oven (voor zo’n 6min op 190 graden). Ze dienen lekker krokant te zijn.
Je kan ze eventueel ook bakken in de pan.

Snij de avocado in plakjes.

Serveer de gebakken tortilla’s/wraps met de fishsticks, koolsla, yoghurtsaus, blokjes mango en avocado.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.