De temperaturen waarvan we momenteel kunnen genieten is moeilijk winters te noemen. Ik kreeg vorige week al een beginnend lentegevoel met dat kleine zonnetje aan de hemel. Toch blijft het nog even winter als we op de kalender zien dus ik ga nog even genieten van goed vullende stoofpotjes en ovenschotels. Blijft lekker gezellig!
De inspiratie voor dit stoofpotje vond ik bij Foodies magazine. Het omvat al het lekkers van de winter … een goed stuk spek, prei, wortelen en om het goed vullend te maken is er nog de parelgort.
Kan je geen parelgort vinden, dan kan je dit makkelijk vervangen met rijst. Bij Albert Heijn kan je het makkelijk vinden.
Ingrediënten (ongeveer 5 a 6 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 250gr ontbijtspek
- 4 preien
- 3 takjes selder
- 2 wortelen
- 200gr parelgort
- 1,5l kipbouillon
- 1kl gedroogde rozemarijn
- Olijfolie
Bereidingswijze
Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Was de preien en snij in ringen.
Was de selder en snij in blokjes.
Schil de wortelen en snij in schijfjes.
Snij het spek in hapklare stukjes.
Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie.
Bak hierin de stukjes spek even goudbruin aan.
Voeg dan de ui, look en prei toe. Roer even laat 3min bakken.
Voeg dan de wortelen, selder, parelgort, gedroogde rozemarijn en bouillon toe. Roer even en laat 40min zachtjes sudderen.
Serveer direct!
Smakelijk!