Stoofpotje met chorizo

Stoofpotje met chorizo

Het is weer tijd om die stoofpot boven te halen want de tijd van de “comfy” stoofpotjes is eindelijk weer aangebroken! Ja, sorry mensen maar ik kan het niet wegsteken … ik ben dol op de herfst! Jezelf weer nestelen in een dikke trui, de “sloefkes” die terug bovenkomen, een zacht dekentje, pompoenen die weer daar zijn samen met appelen en peren, heerlijk gezellig comfort food dat op tafel komt … een paar redenen waarom ik blij ben dat het herfst is! En met dit stoofpotje met chorizo tover je toch nog wat zomerse Spaanse herinneringen op je bord!

Stoofpotje met chorizo

Een stoofpotje bomvol groenten en dan die hemelse pittige chorizo worst! Ja dat brengt echt herinnering naar boven van ons reisje naar Mallorca in september. Daar was ik vanaf het ontbijt al chorizo aan het eten en ‘s avonds bij de tapas weer! Zo lekker!
En chorizo hoort niet enkel thuis op een tapasplank ook in dit stoofpotje is ie heerlijk gecombineerd met heel veel groenten.

Stoofpotje met chorizo

Stoofpotje met chorizo
Stoofpotje met chorizo

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 200gr chorizo
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 1 tak selder
  • 2 aardappelen
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1/2 courgette
  • 350ml bouillon (kip of groenten)
  • 250gr passata
  • 1el citroensap
  • 1tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
    Extra om te serveren > gekookte rijst of couscous

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Snij de chorizo in blokjes.
Schil de wortel en snij in dunne schijfjes.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in kleine blokjes
Pel de look en hak fijn;
Snij de selder in kleine blokjes.
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Snij de tomaten in blokjes.
Snij de courgette in blokjes

Verhit een ruime stoofpot met een klein scheutje olijfolie (de chorizo zal ook nog olie afgeven).
Stoof hier in de ui, wortel, chorizo en selder aan (ongeveer 3 a 4min)
Voeg dan de blokjes aardappel toe samen met de look, paprika en tomaten. Meng even en laat nog een minuutje meebakken.
Giet hierbij de bouillon en de passata en kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
Breng aan de kook en laat minstens 15min sudderen.
Voeg na 15min de blokjes courgette toe en laat nog eens 10min sudderen.
Het stoofpotje is klaar als de aardappel gaar is.
Breng op smaak met citroensap en eventueel nog wat extra peper en zout.

Serveer met gekookte rijst of couscous.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.