“Waarom serveer je die spaghetti nu in een taartvorm?” … “beter voor op de foto”?
Nee mijn allerliefste venteke, die taartvorm heeft wel degelijk zijn nut en niet enkel omdat deze mooier op de foto staat :-), het is namelijk geen gewone spaghetti bolognese … maar wel een spaghetti bolognese frittata.
En toen werd het stil aan tafel … heel stil … allebei zaten we te genieten.
We hadden al meer dan een half jaar geen spaghetti bolognese meer gegeten
dus dat verklaart misschien waarom dit zo smaakte.
Maar ik moet toegeven dat de bolognese saus er deze keer “boenk” op zat,
ik zou zelfs durven zeggen de beste bolognese ever!
Oke, ze is niet 100% volgens het traditionele recept gemaakt
maar hey ze was zooooo lekker dus dat is direct vergeven.
Normaal zou ik zeggen dat het ultieme geheim van deze saus “tijd” is, nu maak je gewoon instant de saus.
Je gaart zelfs de pasta al in de saus en op het laatste nog 20min in de oven om de frittata te bakken.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 tak selder
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 6 a 7 champignons
- 300gr gehakt (ik gebruikte kipgehakt)
- 2el tomatenpuree
- 330ml passata (ik gebruikte Heinz Frito)
- 390gr tomatenblokjes (ik gebruikte de tomatenblokjes van Heinz)
- 375ml kipbouillon
- 60ml room
- 200gr spaghetti (ongekookt)
- 3 eieren
- enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
- 30gr geraspte Parmezaanse kaas + extra
- Olijfolie
- Optioneel > 1tl gerookte paprikapoeder en 1el Worcestersaus
Extra > taartvorm of springvorm
Bereidingswijze
Pel de ui en look, hak fijn.
Hak de selder fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s in snij in kleine blokjes.
Snij de champignons in fijne schijfjes.
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot.
Doe hierin alle fijngehakte groenten en laat ongeveer 5min meebakken. Roer regelmatig.
Doe het gehak in porties bij de groenten, breek het vlees met een houten lepel in kleinere stukjes en laat meebakken. Roer regelmatig.
Schep de tomatenpuree in de stoofpot, roer goed en laat 1min meebakken.
Doe de passata, tomatenblokjes en bouillon bij de groenten en vlees.
Voeg nu eventueel ook 1tl paprikapoeder toe en 1el worcestersaus.
Breng aan de kook, zet het vuur daarna zachter en doe de spaghetti bij in de stoofpot.
Breek indien nodig de pasta in kleinere stukken.
Zorg ervoor dat de pasta helemaal onder staat.
Gaar de pasta ongeveer 10 a 12min zodat hij lekker al dente is.
Schep daarna de pasta + saus in een ruime kom en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng ondertussen de eieren met de room, klop een beetje los.
Voeg daarna de geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum toe en roer los.
Eenmaal de pasta iets is afgekoeld, voeg het mengsel van room en ei toe. Meng goed.
Schep dit mengsel in de taartvorm of springvorm en strooi hierover eventueel
nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de frittata ongeveer 15 a 20min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct.
Serveer eventueel met een salade.
Smakelijk!