Mini-Slagroomtaartje met frambozen

Twee weken geleden zat er weer een leuke pakje in de brievenbus … een bakpakketje van Dr. Oetker. Voor iemand die enorm graag bakt zoals mezelf was dit een superleuk cadeautje waarmee ik weer enkele leuke bakprojectjes kan uitwerken 🙂
Het pakketje bestond uit vanillesuiker, amandelextract, gebaksglazuur, een mix voor banketbakkersroom en een mix voor biscuit Genoise. Met deze laatste, Biscuit Genoise, ben ik als eerste aan de slag met deze schattige mini-slagroomtaartje als resultaat.

Minislagroomtaartjes

Ik heb in het verleden al enkele keren zelf een biscuit gebakken maar deze mix moet daar zeker niet voor onderdoen.
Je hoeft enkele maar de bakmix, 4 eieren en 50ml melk op te kloppen, in de bakvorm scheppen en het kan in de oven … 25min later is het al klaar.
Ik gebruikte geen grote springvorm voor 1 grote taart, nee ik gebruikte mijn muffinbakvorm zodat ik allemaal kleine taartjes kon maken. Dat is niet enkel super “cute” het is ook makkelijker te fotograferen :-).

Minislagroomtaartjes

Het maken van deze taartjes is al “super easy” met deze bakmix, ook voor de vulling heb ik dat “easy” doorgetrokken met gewoon opgeklopte room en framboosjes. Heel simpel maar simpel is ook lekker, het hoeft niet altijd “haute cuisine” te zijn. Vervang eventueel de frambozen door aardbeien of braambessen, de zomer komt er aan dus fruit genoeg.

Minislagroomtaartjes

Ingrediënten

  • 1x Dr Oetker Biscuit Genoise*
  • 4 eieren
  • 50ml melk
  • 150ml room
  • 1el poedersuiker
  • Frambozen (vers)
  • Frambozenconfituur

Extra > Muffinbakvorm + eventueel spuitzak met spuitmondje
*Wil je zelf je biscuit maken > het recept van zelfgemaakte biscuit vind je hier 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de muffinbakvorm in met een beetje boter.

Doe biscuitmix, eieren en melk in een mengkom (heb je een keukenrobot gebruik deze dan). Mix dit al even op een trage snelheid tot alles mooi gemengd is.
Verhoog dan de snelheid en klop het deeg luchtig tot volume is verdubbeld en het beslag wit ziet (ongeveer 5min).

Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes.

Bak de cakejes ongeveer 25min in de oven.
Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn.

Haal uit de oven en laat de cakejes afkoelen in de bakvorm.
Eenmaal afgekoeld kan je ze ontvormen.

Klop de slagroom stevig op met 1el poedersuiker.

Voor de vulling, ofwel snij je de cakes in het midden door en spuit op de onderkant een beetje room, leg hierop enkele framboosjes, lepel hierover een beetje frambozenconfituur en sluit met het bovenste deel van het cakeje.
Ofwel gebruik je 2 cakejes hiervoor zoals ik heb gedaan … snij dan van 1 cakeje de bodem een beetje bij en van een ander cakeje het bovenste gedeelte. Spuit op het onderste cakeje een beetje room, leg hierop enkele framboosjes, lepel hierover een beetje frambozenconfituur en sluit met het bovenste cakeje.

Serveer direct.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.