Overmorgen is het weer zover … de dag dat je een jaartje ouder wordt. Ik mag natuurlijk nog niet klagen met mijn 28 jaartjes.
Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart … Ik weet nog goed toen ik vroeger verjaarde, wilde ik altijd een bombastisch biscuit met veel marsepein, een foto van een tekenfilmfiguurtje en vooral veel slagroom.
Vele jaren later 🙂 ben ik toch nog steeds verzot op een biscuit met goed veel slagroom. Oké, normaal hou ik van zo gezond mogelijk maar op je verjaardag mag de riem toch iets losser vind ik. Een lekkere biscuit mag daarom niet ontbreken maar dan wel een iets “volwassenere” versie, niet met tekenfilmfiguurtjes dus 😉 wel met verse aardbeien om er zo toch iets gezond in te steken.
De biscuit heb ik trouwens zelf gebakken wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Met slechts 3 ingredienten nl. eieren, bloem en suiker tover je een heerlijk luchtige biscuit.
De vulling van de taart en afwerking is een mengsel van opgeklopte room en philadelphia kaas. Daardoor krijg je een fris luchtige crème waardoor de taart niet zo zwaar is. Vaak als je enkel slagroom gebruikt, wordt het vlug te zwaar, en dat heb je met dit mengsel niet.
Het is wel aangeraden om de biscuit 1 dag op voorhand te bakken en de volgende dag pas te vullen dan is hij iets steviger.
Ik heb de taart de volgende dag dwars doorgesneden, een goede laag aardbeienconfituur er tussen gesmeerd en een laagje van het room-philadelphia mengsel. De smaak van de confituur kan je zelf kiezen, omdat ik de taart wilde afwerken met verse aardbeien leek het me beter om aardbeienconfituur te gebruiken.
En weet je … ik ben eigenlijk wel best trots op mijn taart. Oke, ze is misschien niet zo perfect als van bij de bakker maar ze is wel zelfgemaakt en dat overtreft alles 😉
Ingrediënten (biscuit)
- 5 eieren
- 200gr zelfrijzende bloem (gezeefd)
- 200gr suiker
- 1 citroen (zeste)
Springvorm van ongeveer 24cm
Ingrediënten (Vulling)
- 100gr suiker
- 225gr Philadelphia kaas
- 240ml room
- Aardbeienconfituur of andere vruchtenconfituur
Bereidingswijze (biscuit)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvorm in met een beetje olie of boter.
Leg op de bodem een vel bakpapier.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtige (witte massa).
Voeg de gezeefde bloem en citroenzeste in partjes toe. Meng voorzichtig! Roer niet te hard of lang anders roer je alle lucht er terug uit.
Giet het deeg in de springvorm en zet in de voorverwarmde oven.
Bak de biscuit ongeveer 45min in de oven. Check met een sateprikker of de biscuit gaar is.
Haal de biscuit uit de oven en laat even afkoelen in de vorm.
Ontvorm na enkele minuten en haal de biscuit uit de vorm, laat verder volledig afkoelen op een rooster.
Bereidingswijze (vulling)
Doe de suiker en kaas in de mengkom van je keukenmachine/keukenrobot. Mix dit al ongeveer 2min.
Voeg de room toe en klop op tot een dikke massa.
Afwerking
Als de biscuit helemaal is afgekoeld, snij deze dan dwars door.
Smeer op de ene binnenkant aardbeienconfituur, doe op de andere binnenkant enkele lepels van de vulling.
Leg beide helften terug op elkaar zodat de confituur de vulling raakt.
Smeer de rest van de vulling over de biscuit zodat deze helemaal bedekt is.
Zet de taart in de koelkast en laat minsten 2h rusten.
Vlak voor serveren kan je de taart nog afwerken met verse aardbeien of ander vers fruit of chocoladeschilfers
En nu smullen maar!