Borrelbrood met kruidenboter en mozzarella

borrelbrood

Wat een uitvinding dit borrelbrood!
Het beste bij een BBQ vind ik een stukje stokbrood met daarop wat kruidenboter en dan een sneetje mozzarella, even op de grill en klaar. Enkel dat zou voor mij al goed zijn 🙂
Maar enkel de BBQ aansteken voor een sneetje brood, dat zou wel iets te gek zijn niet?
De oplossing is heel simpel … en dat is dit borrelbrood … ideaal voor iemand als ik die gek is op brood met kruidenboter en mozzarella of als je een apero-avond organiseert zonder al te veel werk te willen hebben.

borrelbrood

Het concept van dit borrelbrood is heel simpel, kinderspel zou ik zelfs durven zeggen. Je hoeft enkel het brood even in te snijden, de kruidenboter en mozzarella in het brood steken en 10min de oven in. Klaar is kees!

borrelbrood

Ingrediënten

  • 1 brood (ongesneden)
  • kruidenboter (je kan dit eventueel zelf maken > zie recept)
  • 1 bolletje mozzarella (in kleine blokjes gesneden)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij het brood verticaal en horizontaal in maar niet tot de bodem. Je krijgt een dambordpatroon.

Duw de kruidenboter en mozzarella voorzichtig in het brood.

Leg het brood op een rooster en zet ongeveer 10 a 12min in de oven zodat de boter en kaas mooi gesmolten is.

Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.