Salades saai?
Salades eentoning?
Salades niet vullend genoeg?
Deze salade met rijst, kip en halloumi is allesbehalve saai, eentoning en niet vullend genoeg. Een salade bomvol smaak, met heerlijke ingredienten waardoor je een smaakbommetje creëert en die lekker vullend is.

Een salade waarin je restjes kip en/of rijst van de vorige dag in kan verwerken. Een salade met Cypriotische toets door de halloumi, die je ook eventueel kan vervangen door feta voor de “halloumi haters”. Ja, die haters bestaan zoals mijn wederhelft (onbegrijpelijk maar kom 🙂 ).
Kip, rijst, halloumi … dat is al een lekkere combi en het wordt nog wat lekkerder met wat frisse zoete nectarine en wat crunchy gebakken tortilla’s/wraps.
En een sausje mag ook niet ontbreken natuurlijk, geen zware rijkelijke saus. Wel eentje op basis van avocado, yoghurt en kruiden.
Is dit een saaie, eentonige, niet vullende salade? Nee zeker niet!

Tip > Je kan de rijst ook vervangen door quinoa, couscous of bulgur

Ingrediënten (4 personen)
- 300gr rijst (ik gebruikte basamti rijst maar kan ook met zilvervliesrijst)
- 250gr restjes kip (*)
- 400gr halloumi
- 2 nectarines
- 2 a 3 tortilla’s/wraps
- 1 avocado
- 250gr griekse yoghurt
- 1/4 sjalot
- half bosje peterselie
- 1el bieslook
- Snuifje cayennepeper
- Zout
- Olijfolie
*Heb je geen restjes kip. Neem dan 3 kipfilets, kruid deze met kipkruiden, overgiet wat met olijfolie en bak mooi gaar in de oven (180 graden) voor zo’n 20min. Snij daarna in kleine stukjes
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Giet af en laat volledig afkoelen.
Snij de nectarines in dunne plakjes.
Voor de saus.
Doe de avocado, yoghurt, sjalot, peterselie, bieslook, cayennepeper en zout in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de afgekoelde rijst met de helft van de saus (de rest serveer je er apart bij)
Voor de krokante tortilla chips.
Snij de tortilla’s/wraps in kleine stukjes.
Verhit een pan op hoog vuur met wat olijfolie en bak de stukjes tortilla’s mooi goudbruin en krokant.
Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Snij de halloumi in plakken.
En bak in dezelfde pan (van de tortilla chips) de halloumi mooi goudbruin aan beide kanten.
Serveer direct met de rijst, stukjes kip (je kan deze gewoon koud serveren of lichtjes opwarmen), plakjes nectarine, de warme halloumi en wat van de krokante tortilla chips.
Smakelijk