Salade met rijst, kip en halloumi

Salade met rijst, kip en halloumi

Salades saai?
Salades eentoning?
Salades niet vullend genoeg?
Deze salade met rijst, kip en halloumi is allesbehalve saai, eentoning en niet vullend genoeg. Een salade bomvol smaak, met heerlijke ingredienten waardoor je een smaakbommetje creëert en die lekker vullend is.

Salade met rijst, kip en halloumi

Een salade waarin je restjes kip en/of rijst van de vorige dag in kan verwerken. Een salade met Cypriotische toets door de halloumi, die je ook eventueel kan vervangen door feta voor de “halloumi haters”. Ja, die haters bestaan zoals mijn wederhelft (onbegrijpelijk maar kom 🙂 ).
Kip, rijst, halloumi … dat is al een lekkere combi en het wordt nog wat lekkerder met wat frisse zoete nectarine en wat crunchy gebakken tortilla’s/wraps.
En een sausje mag ook niet ontbreken natuurlijk, geen zware rijkelijke saus. Wel eentje op basis van avocado, yoghurt en kruiden.
Is dit een saaie, eentonige, niet vullende salade? Nee zeker niet!

Salade met rijst, kip en halloumi

Tip > Je kan de rijst ook vervangen door quinoa, couscous of bulgur

Salade met rijst, kip en halloumi

Ingrediënten (4 personen)

  • 300gr rijst (ik gebruikte basamti rijst maar kan ook met zilvervliesrijst)
  • 250gr restjes kip (*)
  • 400gr halloumi
  • 2 nectarines
  • 2 a 3 tortilla’s/wraps
  • 1 avocado
  • 250gr griekse yoghurt
  • 1/4 sjalot
  • half bosje peterselie
  • 1el bieslook
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

*Heb je geen restjes kip. Neem dan 3 kipfilets, kruid deze met kipkruiden, overgiet wat met olijfolie en bak mooi gaar in de oven (180 graden) voor zo’n 20min. Snij daarna in kleine stukjes

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Giet af en laat volledig afkoelen.

Snij de nectarines in dunne plakjes.

Voor de saus.
Doe de avocado, yoghurt, sjalot, peterselie, bieslook, cayennepeper en zout in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de afgekoelde rijst met de helft van de saus (de rest serveer je er apart bij)

Voor de krokante tortilla chips.
Snij de tortilla’s/wraps in kleine stukjes.
Verhit een pan op hoog vuur met wat olijfolie en bak de stukjes tortilla’s mooi goudbruin en krokant.
Haal dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Snij de halloumi in plakken.
En bak in dezelfde pan (van de tortilla chips) de halloumi mooi goudbruin aan beide kanten.

Serveer direct met de rijst, stukjes kip (je kan deze gewoon koud serveren of lichtjes opwarmen), plakjes nectarine, de warme halloumi en wat van de krokante tortilla chips.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.