Salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur

Salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur

Een nieuw jaar dat staat meestal gelijk aan nieuwe voornemens en meestal zijn dat gezonde voornemens. Oké, ik ben het jaar niet al te gezond gestart met m’n appeltaart cupcakes voor de verjaardag van m’n blog maar nu gaan we gezondere tour op met deze salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur. Zelf doe ik niet mee met die nieuwe gezonde voornemens, ik doe dat sowieso al jaar in jaar uit zonder enige moeite 80% gezond en 20% iets minder gezond. Dus die appeltaart cupcakes of alle andere zoetigheden van het weekend vallen onder die 20%. 100% gezond, oh nee dank je! Ik hou van desserts dus dat is uitgesloten.

Salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur

En gezond eten dat hoeft echt niet gewoon wat sla met wat kip te zijn of gezond eten hoeft ook niet smaakloos te zijn. Deze salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur is een lekker vullend smaakbommetje. Een sausje of vinaigrette heb ik er niet bijgemaakt. Alle ingrediënten zijn op smaak gebracht met citroensap en de burrata zorgt ook al voor wat romigheid. Dus die vinaigrette ga je echt niet missen hoor!
Wie mij ondertussen ook al een beetje kent, weet dat ik verzot ben op geroosterde pruimen dus dit is een salade naar mijn hart!

Salade met geroosterde pruimen, kip, burrata en bulgur

Ingrediënten (4 personen)

 • 6 pruimen
 • 1el honing
 • 3 kipfilets
 • 200gr bulgur (of couscous/quinoa)
 • 2 bolletjes burrata
 • 1 citroen
 • 60gr pistachenoten
 • Mix van sla (rucola, veldsla, …)
 • Peterselie
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de kipfilets in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de kipfilets ongeveer 20 a 25min in de oven tot deze mooi gaar zijn.
Ondertussen halveer de pruimen, verwijder de pit en leg de pruimen in een ovenschaal met de binnenkant naar boven. Giet een beetje olijfolie en 1el honing over de pruimen.
Zet de ovenschaal met de pruimen bij in de oven met de kip. Dan zijn deze samen klaar.

Ondertussen kook de bulgur gaar in water zoals vermeld op verpakking en laat afkoelen.

Als de kip gaar is en de pruimen mooi zacht, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
Snij dat de kip in kleinere stukjes.
Meng de kipfilet voorzichtig met de afgekoelde bulgur, grof gehakte pistachenoten, 1 a 2el fijngehakte peterselie, de mix van sla, het sap van de citroen en de zeste van een halve citroen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de salade met de geroosterde pruimen en de burrata.

Smakelijk!

Tip > de bulgur kan je ook vervangen door couscous of rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.