Salade met appel, koolrabi, rode kool en honing-mosterd dressing

salade rodekool koolrabi appel-3

Vorige week heb ik enkele dagen in de Fruittuin van Nederland vertoeft, meer bepaald in het rivierenland in de provincie Gelderland. Veel pittoreske dorpjes, kleine gezellige winkelsteden en prachtige natuur met overal waar je kan zien appel- en perenboomgaarden.
Fruit staat hier echt centraal en dat zie je overal van een muziekfestival genaamd Appelpop tot fruitcorso’s, een nationaal fruitpark, fruitproeverijen, zelfplukboomgaarden, … Helaas door het weer, kon ik in niet zelf mijn appeltje plukken maar gelukkig bestaat er zoiets als landwinkels om mijn portie appelen en peren in te kunnen slaan.

salade rodekool koolrabi appel-3

En of dat ik mijn portie heb ingeslagen, mijn diepvries zit ondertussen vol met zelfgemaakte appelmoes. Het huis geurt ook al naar een heerlijke perencake die net uit de oven komt en ook deze salade met appel is de revue gepasseerd. Het hoeft niet altijd zoetigheid te zijn met deze fruitsoort, ook in hartige gerechten komt hij helemaal tot zijn recht zoals met deze salade in combinatie met koolrabi, rode kool en een pittige honing-mosterd dressing.
Een herfstige salade waaraan je slechts even werk hebt, tenzij je een foodprocessor hebt die het werk overneemt, en perfect past bij een simpel stukje vlees.

salade rodekool koolrabi appel-3

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 appel (ik gebruikte een Belgica appel)
  • 1 Koolrabi
  • 1/4 rode kool
  • 1kl mosterd
  • 2kl honing
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2el olijfolie
  • 1tl geraspte gember
  • Optioneel > blaadjes koriander en geroosterde sesamzaadjes

salade rodekool koolrabi appel-3

Bereidingswijze

Begin met het maken van de dressing.
Meng de honing, mosterd, kurkuma, geraspte gember, citroensap en olijfolie. Zet even opzij.

Hak de rode kool heel fijn (of gebruik een foodprocessor)
Schil de koolrabi en snij in fijne blokjes.
Snij de appel in reepjes.
Meng de rode kool, koolrabi en appel en doe hierbij een beetje van dressing (naar smaak)
Serveer de salade eventueel met wat blaadjes koriander en geroosterde sesamzaadjes.

Smakelijk!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.