Spruitjes lekker maken. Kan dat? Ja, dat kan perfect en heel makkelijk door gewoon deze romige pasta met spruitjes, spek en gehakt te maken. Geloof mij, iedereen zowel groot als klein zullen smullen van dit super simpele en snelle gerechtje. Slechts 8 ingrediënten heb je nodig en toch is het een waar smakenfestijn. Het geheim van de lekkere spruitjes zit hem in het feit dat we deze fijn gaan hakken. Het bittere verdwijnt naar mijn mening zo. Het andere geheim zijn de overige ingrediënten die perfect passen bij deze kleine groene kooltjes.
Gehakt en spek, ja wat dat kan je daar mis mee doen 😃. Beide maken gewoon alles beter in een gerechtje. Ik gebruikte trouwens geen gewoon gehakt, wel braadworsten (meer bepaald met peterselie en look maar met met klassieke lukt het ook). Ik duw er dan als het ware kleine toefjes of kleine gehaktballetjes uit de worsten. Je zou ook balletjes kunnen rollen van het gehakt maar dit is zo veel sneller. Zorg er wel voor dat je het gehakt niet rul bakt maar dat er kleine balletjes in de pasta zitten. Dus roer of meng niet te hard of te veel.
Daarnaast heb je nog de zure room en room die voor het romige alsook voor de frisse touch zorgen. Daarnaast hoort er bij spruitjes ook altijd kaas, dus bij de pasta gaat er ook nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas. Dus we maken eigenlijk gebruik van 5 heel simpele smaakmakers met daarnaast ook nog prei. Heel simpel en puur met een fantastisch lekker resultaat!
Hoe maken we deze Romige pasta met spruitjes, spek en gehakt?
Beginnen doen we met schoonmaken van de spruitjes en hak deze vervolgens fijn. Was ook nog een prei en hak deze ook fijn.
Zet alvast een kookpot met water en snuifje zout op het vuur, hierin gaan we de pasta koken.
Verhit een stoofpot zonder vetstof en bak hierin alvast de spekblokjes aan voor zo’n 3 a 4min tot deze lichtjes beginnen te kleuren. Duw vervolgens toefjes of balletjes gehakt uit de worsten en voeg toe aan de stoofpot. Laat deze mee bakken. Je wilt nog grote stukjes gehakt in je pasta en geel rul gebakken gehakt dus roer niet te hard of te veel. Zorg dat de stukjes gehakt langs alle kanten mooi gebakken zijn. Doe er dan de prei bij, laat zo’n 3min mee stoven en voeg vervolgens de fijngehakte spruitjes toe. Meng even en laat deze ook nog eens zo’n 5min zachtjes mee bakken.
Ondertussen kan je de pasta gaar koken.
Voeg vervolgens de zure room, room, peper en zout toe aan de stoofpot met groenten en vlees. Meng even en laat even doorwarmen. Meng er op het laatste nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas onder. Als de pasta gaar is, voeg deze dan toe met eventueel ook een beetje van het kookwater om het lekker smeuïg te maken. Serveer dan direct.
Romige pasta met spruitjes, spek en gehakt
Ingrediënten
- 350 gr spruitjes
- 1 prei
- 250 gr gerookte spekblokjes
- 3 worsten +/- 350gr (*)
- 375 gr pasta (type penne, spirelli)
- 250 gr zure room
- 200 ml kookroom
- 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het schoonmaken van de spruitjes en hak ze dan in fijn stukjes. Was de prei en hak ook fijn. Zet ook alvast een kookpot met water en snuifje zout op het vuur en breng rustig aan de kook. Hierin gaan we de pasta koken.
- Verhit een stoofpot zonder vetstof en voeg de blokjes spek toe. Bak deze alvast voor zo'n 3 a 4min tot deze beginnen te kleuren. Duw vervolgens toefjes gehakt uit de worsten, zo krijg je eigenlijk kleine gehaktballetjes. Doe deze bij de spekjes. Roer even. Het is belangrijk om niet te veel en te hard te gaan roeren anders ga je het gehakt rul bakken. Het is leuker dat er kleine gehaktballetjes in de paste zitten.Als de gehaktballetjes mooi beginnen kleuren langs alle kanten, voeg dan de prei toe. Roer even en laat mee bakken voor zo'n 3min. Doe er vervolgens de fijngehakte spruitjes bij, roer even en laat deze ook nog eens zo'n 5min rustig mee bakken zodat deze mooi zacht worden. Roer af en toe.Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg de zure room en kookroom toe samen met peper en zout. Meng even en laat even doorwarmen. Doe er nu ook de Parmezaanse kaas bij, meng even zodat deze mooi kan smelten. Als de pasta gaar is, voeg deze toe. Meng goed. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe om het iets smeuiger te maken. Serveer directSmakelijk