Risotto met courgette, pesto en zalm

risotto met courgette pesto zalm

Zomer, herfst, winter, lente … risotto is iets wat je een heel jaar lang kan klaarmaken en is iets wat nooit zal vervelen aangezien je dit typisch Italiaans gerecht kan pimpen naargelang het seizoen en naargelang welke groenten er voorhanden zijn.
En dat vind ik net zo leuk aan risotto! Nooit hetzelfde maar altijd zo lekker en dat is bij deze versie van risotto met courgette, pesto en zalm ook weer zeker het geval.

Risotto met courgette, pesto en zalm

Een op en top zomers receptje want we zitten nog volop in de tijd van de courgettes en ook mijn kruiden in m’n kruidenbak buiten is volop aan het geven … basilicum, munt, citroenmelisse, tijm, dragon, oregano … ik kan het amper bijhouden dus het ideale excuus voor “homemade” pesto.
Natuurlijk hoef je niet per se je eigen pesto te maken voor deze risotto, een potje uit de supermarkt werkt natuurlijk ook. Maar, zo’n zelfgemaakte pesto is toch altijd net dat ietsie beter 😉

Risotto met courgette, pesto en zalm

risotto met courgette pesto zalm

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200gr risottorijst
  • 600ml bouillon (ik gebruikte groentebouillon)
  • 1courgette
  • 4el pesto (*)
  • 200gr gerookte zalm
  • 40gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2el ricotta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

*voor de pesto, je kan deze zelf maken (zie recept) of voorgemaakt meebregen van de winkel

Bereidingswijze

Pel de ui en look en hak fijn.
Snij de courgette in fijne blokjes.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de ui mooi glazig (niet bruin laten worden).
Voeg dan de fijngehakte look toe en laat 1min meebakken.
Doe hierbij de risottorijst, roer even en laat 1min meebakken.
Giet dan de hete bouillon in de stoofpot, roer heel even en zet het deksel op de pot
Zet op een zacht vuurtje en laat de risotto ongeveer 20 a 25min zachtjes garen. Je kan na 10min even eens kort door de risotto roeren maar dit hoeft niet per se.
Voeg de laatste 5min de blokjes courgette toe aan de risotto.

Proef even om te checken of de rijst mooi gaar is.
Haal dan van het vuur en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, pesto, ricotta, peper en zout.
Serveer de risotto met stukjes gerookte zalm.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.