Quiche met peer, gehakt en pecannoten

quiche met peer gehakt en pecan

Mijn foodblog bestaat nu iets meer dan 10 maanden en dit is al het 5e receptje voor een quiche. Ik ben nu eenmaal een grote fan van deze hartelijke taarten … Met slechts enkele simpele ingrediënten tover je toch steeds iets lekker voedzaam op tafel.
De vorige quiches waren steeds met een gezonde bodem van quinoa of amandelmeel, voor deze quiche heb ik het mezelf even gemakkelijk gemaakt en een pak bladerdeeg uit de winkel gebruikt. De vulling voor deze quiche was een samenraapsel van wat ik nog had liggen. Ik had eerst geen hoge verwachtingen maar het is al meermaals gebleken dat gerechten gemaakt uit samenraapsels vaak toppertjes zijn. En ja hoor … deze quiche was een succes en heel belangrijk … je hebt er niet veel werk aan.

 

quiche met peer gehakt en pecan

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 worsten* of 200gr gehakt
  • 1 ui
  • 50gr gehakte pecannoten
  • 1 peer
  • 4 eieren
  • 200ml melk
  • 50gr geraspte cheddar
  • gedroogde tijm (snuifje)
  • Peper en zout

Extra > taartvorm + eventueel bakbonen of linzen (of rijst). Tip > ik gebruikte een taartvorm met losse bodem waardoor je na het bakken de taart veel beter uit de vorm krijgt.
* ik gebruikte 2 boerenworsten van Colruyt maar met gewoon gehakt lukt dit ook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 180 graden.
Schik het vel bladerdeeg in de taartvorm en snij het overtollige deeg weg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Leg een vel bakpapier over het deeg en vul dit op met bakbonen of linzen (of rijst) = blind bakken
Bak de bodem zo eerst 30min in de oven.
**

Ondertussen kan je de vulling maken.

Pel de ui en hak fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui glazig.
Pers het gehakt uit de worsten en bak rul. Roer regelmatig.
Als het gehakt gaar en gebakken is, zet dan even opzij.

Doe de eieren in een mengkom, samen met de melk, peper en zout. Kluts los.
Voeg op het laatste de geraspte cheddar hier aan toe en meng nog even.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes

**
Haal de gebakken bodem uit de oven (hou de oven op temperatuur)
Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Als je ziet dat de bodem nog niet helemaal gaar is. Bak de bodem (zonder bakpapier of bakbonen) nog max.5min in de oven

**

Verdeel het gehakt over de bodem van de taart (laat de taart nog in de taartvorm zitten)
Strooi hierover de gehakte pecannoten
Giet het ei-kaasmengsel over het gehakt zodat de taart opgevuld is. Werk de taart af met de plakjes peer.

Bak de quiche ongeveer 35 a 40min in de oven

**

Check meteen sateprikker of de quiche gaar is. Het ei mag niet meer lopen zijn.
Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Verwijder na 5min de taartvorm en serveer de quiche

Laat het smaken!

quiche met peer gehakt en pecan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.