Deze quiche met gehakt en groenten is een ideaal en origineel receptje om restjes in te verwerken. En die restjes verwerken begint al met de korst, geen standaard bladerdeeg (wat natuurlijk ook kan) wel wraps. Ja, je leest het goed wraps of tortillavellen. In één pak zitten er meestal veel te veel voor ons dus ideaal om er de volgende dag de korst van een quiche van te maken! Origineel toch? En iets minder zwaar dan bladerdeeg.
De vulling van de quiche is gehakt in combinatie met een mix van heel veel groenten (paprika, prei, courgette, tomaat en ui). En van deze groenten heb ik meestal wel altijd een paar op overschot in de koelkast liggen dus laat ze vooral niet slecht worden en verwerk ze in deze quiche. Een quiche die zowel bij groot als klein in de smaak zal vallen!
Ingrediënten
- 4 tortilla’s/ wraps
- 1 rode ui
- 200gr gehakt
- 1 tomaat
- 1 preiwit
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 6 eieren
- Scheutje melk
- Bosje peterselie
- Peper en zout
- 15gr Parmezaanse kaas
- Olijfolie / boter / Margarine
Bereidingswijze
Pel de rode ui en hak fijn.
Verwijder de zaadjes van de tomaat & paprika en snij in kleine blokjes
Snij het preiwit en de de courgette in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Kluts de eieren los met een scheutje melk. Kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte peterselie toe. Meng nog even.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie of klontje boter en fruit hierin de fijngehakte rode ui aan. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Als het gehakt gebakken is, haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een quichevorm/taartvorm en vet in wat olie of boter
Leg op de bodem een tortillavel/ wrap. Halveer 2 tortilla’s en duw deze tegen de zijkanten en eindig met de vierde tortilla in het midden /bodem van de vorm.
Strooi de fijngesneden groenten in de vorm, gevolgd door het gehakt. Giet hierover het eimengsel en strooi hierover geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de quiche ongeveer 30 a 35min in de oven tot de quiche mooi gaar is en serveer direct!
Smakelijk