Ja hoor, de asperges zijn back in business dus we kunnen weer aan de slag gaan met dit “witte goud” of “de parel van het land” … een romige aspergesoep, asperges a la flamande of wat dacht je van dit super simpele gerechtje … pastarolltjes met asperges, gerookte zalm en kruidenkaas.
Oh ja, en heb ik jullie al gezegd dat het maken van deze rolletjes een kinderspel is? Plus ook nog eens klaar in 1-2-3 … een toppertje dus 🙂
Ingrediënten (ongeveer 8 rolletjes)
- 8 (verse) lasagnevellen
- 8 witte asperges
- 8 groene asperges
- 8 sneetjes gerookte zalm
- 185gr roomkaas (type Philadelphia)
- enkele takjes peterselie, peterselie en dille
- 1/2 teentje look
- 1 a 2el citroensap
- Peper en zout
- Optioneel > lange bieslooktakjes om de rolletjes dicht te knopen
Bereidingswijze
Schil de witte asperges.
Kook de lasagnevellen gaar in gezouten water. Als je verse lasagnevellen gebruikt, dan is de gaartijd maximum 1min. Laat de vellen uitlekken en afkoelen op een vochtige handdoek (anders plakken de vellen tegen de handdoek)
Hak de kruiden en look fijn en meng ze met de roomkaas. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Smeer de afgekoelde lasagnevellen in met een beetje kruidenkaas.
Beleg met een velletje gerookte zalm.
Leg onderaan het rolletje een groene asperge en een witte asperge. Rol op.
Je kan met een bieslooktakje de rolletjes dichtknopen maar dit is echt een prutswerkje 🙂
Doe hetzelfde met de overige vellen en asperges.
Smakelijk!