One-Pot met geroosterde groenten en lunchworst

one-pot-maaltijd-

Ik ga de Amerikaanse toer op en noem het “one-pot” maar vertaald is het gewoon een éénpansgerecht, de Engelse benaming klinkt iets beter vind ik 🙂
Voor deze “one-pot” hoef je niet meer dan een snijplank, mes en ovenschaal vuil te maken, natuurlijk achteraf ook nog een bord en een vork. Maar toch, het scheelt jou of het afwasmachine weer wat afwas.

one-pot-maaltijd-

De besparing aan afwas was al een eerste voordeel, nog een voordeel is de berg groenten die erin gaat waardoor je meteen je portie groenten voor de dag binnenkrijgt. De schotel bevat aardappelen, groene bonen, broccoli, paprika’s, ui en op smaak gebracht met look, oregano en paprikapoeder. Allemaal heel simpele voor de hand liggende ingredienten die van een gerecht een smaakbommetje maken.
Bij die “overload” aan groenten hoort natuurlijk ook iets van vlees (of vis), en deze keer heb ik eens niet gekozen voor kip of kalkoen maar wel voor lunchworst. Misschien niet zo voor de hand liggend om in een ovenschotel te gebruiken, eerder op je boterham, toch is het heerlijk in combinatie met de groenten.

one-pot-maaltijd-

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 2 aardappelen
 • 2 handjes vol groene bonen
 • 1 broccoli
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 groene paprika
 • 300gr lunchworst
 • 1tl paprikapoeder
 • 3 teentjes look
 • 1 ui
 • 1kl gedroogde oregano
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en snij in kleine blokjes.
Snij de uiteinden weg van de boontjes en breek ze in twee.
Snij de broccoli in roosjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
Pel de look en ui en hak fijn.
Snij de lunchworst in blokjes.

Doe alle groenten en lunchworst in een ruime ovenschaal. Kruid met de paprikapoeder, oregano en peper en zout.
Overgiet royaal met olijfolie en hussel goed door elkaar.

Schuif in de oven en bak tot de groenten gaar zijn (ongeveer 30 a 40min)
Hussel tijdens het bakken regelmatig door de groenten.
Je kan de laatste 10 a 20min de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie als de groenten te vlug zouden bruinen. De aardappelen hebben de langste gaartijd nodig, dus is belangrijk dat deze klein (en gelijk) zijn gesneden.

Eenmaal alles gaar, serveer direct.
Je kan dit met quinoa, couscous of rijst serveren.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.