Omeletrolletjes met ham en kaas

Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken
Naar recept gaan

Het hoeft niet altijd pasta, rijst of een typisch AGV maaltje (aardappelen, groenten en vlees) te zijn. Deze omeletrolletjes met ham en kaas kunnen ook perfect op je weekmenu. Super makkelijk om te maken, weinig werk en gewoon waanzinnig lekker voor groot als klein. Ik serveerde de rolletjes met een tomatensaus en deze kan je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken. Daardoor kan je dit gerechtje op nog geen 30min op tafel toveren.

De omeletrolletjes zijn super makkelijk om te maken. Je hoeft gewoon omeletten te bakken, vervolgens oprollen met wat ham tussen en in plakjes snijden. Je creëert eigenlijk sushirolletjes maar dan met omelet. De rolletjes leg je dan in een ovenschaal met een lekker tomatensausje en werk af met wat stukjes mozzarella. Nog even kort onder de ovengrill en je eten is klaar.

TIP! Qua ham kan je zelf kiezen welke je gebruikt of het liefst eet. Ik heb voor een gekookte ham gekozen maar dit kan ook perfect met een gedroogde ham.

Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken

Hoe maken we deze Omeletrolletjes met ham en kaas?

We beginnen met het maken van de tomatensaus. Deze kan je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken en koel bewaren in de koelkast. Je start met het aanstoven van een fijngehakte sjalot in wat olijfolie. Stoof deze toch zeker aan voor zo’n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg hier vervolgens fijngehakte look en optioneel wat gerookt paprikapoeder aan toe. Laat een minuutje mee bakken. Giet er passata bij samen met wat oregano, basilicum, snuifje suiker, peper en zout. Laat zo’n 20min zachtjes sudderen en je saus is klaar. Hou deze warm als je deze meteen gaat gebruiken.
TIP! Je kan de saus nog wat romig maken door een scheutje room toe te voegen.

Voor de omeletrolletjes, gaan we eerst eieren loskloppen met wat melk, fijngehakte peterselie, peper en zout. Bak hiervan vervolgens omeletten, eenmaal mooi gebakken, haal uit de pan en laat ietwat afkoelen.
Beleg deze met enkele sneetjes ham, rol strak op en snij in ongeveer 4 a 5 stukken.

Giet de warme tomatensaus in een ovenschaal en leg hierin de omeletrolletjes. Leg de rolletjes met het snijvlak naar boven en werk deze af met wat stukjes mozzarella. Zet dit even kort onder de ovengrill zodat de kaas kan smelten en serveer dan direct.
TIP! Serveer met wat ciabatta of stokbrood.

Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken
Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken

Omeletrolletjes met ham en kaas

Deze makkelijke omeletrolletjes met ham en kaas zijn ideaal om op je weekmenu te zetten. Ze zijn super snel klaar, voedzaam en gezond, weinig werk en zowel groot als klein zullen er van smullen. Serveer er een lekkere tomatensaus bij die je eenvoudig op voorhand al kan maken
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 300 gr passata
  • 1 tl oregano (vers of gedroogd)
  • 1 tl basilicum (vers of gedroogd)
  • 1 snuifje suiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Omeletrolletjes

  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 4 sneetjes ham (naar keuze – gekookte ham, gedroogd, …)
  • 1 bol mozzarella

Instructies
 

Tomatensaus

  • TIP! Je kan deze tomatensaus makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken en koel en afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Pel de sjalotten en look en hak fijn.
    Verhit olijfolie in een stoofpotje en stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg vervolgens de fijngehakte look toe en optioneel ook het gerookt paprikapoeder. Roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er de passata bij samen met de oregano, basilicum, snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat dan zo'n 20min zachtjes sudderen.
    De saus is dan klaar. Eventueel kan je nog wat romig maken met een scheutje room.
    Hou deze warm. Of maak je ze op voorhand, laat ze dan volledig afkoelen op kamertemperatuur en bewaar ze vervolgens afgedekt in de koelkast.

Omeletrolletjes

  • Kluts de eieren los met de melk, peterselie, peper en zout.
    Verhit een pan met een scheutje olijfolie en giet hierin de helft van het eimengsel. Bak de omelet tot de bovenkant droog gebakken is en de onderkant mooi goudbruin. Haal voorzicht uit de pan en leg op een bord.
    Bak een tweede omelet met het resterende eimengsel.
    Laat de omeletten even wat afkoelen.
  • Leg op elke omelet 2 plakjes ham en rol de omeletten stevig op en snij in ongeveer 4 of 5 stukken (zoals sushi).
    Giet de warme tomatensaus in een ovenschaal en zet hierin de stukjes opgerolde omelet met het snijvlak naar boven.
    Scheur de mozzarella in kleine stukjes en leg op elk rolletje een stukje mozzarella.
    Zet even onder de ovengrill zodat de kaas kan smelten.
    Serveer direct.
Trefwoord doordeweeks recept, eieren, ham, mozzarella, omelet, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.