Deze makkelijke en snelle noedels met varkenshaasje en currysaus is een vrij Aziatisch getint receptje, iets wat ik niet veel maak. De Aziatische keuken is voor mij één van de moeilijkste plus je hebt altijd zoveel verschillende potjes, sauzen en kruiden nodig. Je koopt er dan een heleboel, gebruikt die éénmaal en dan staan die potjes ze daar. Wat voor overvolle rommelige kasten zorgt. Nee, daar hou ik niet zo van. Dus ik kan jullie alvast geruststellen, je hebt echt geen 101 verschillende sauzen of kruiden nodig. Wat je nodig hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk al staan of ga je makkelijk in elke supermarkt vinden.
Wat ik nog zo moeilijk vind aan de Aziatische keuken, zijn de juiste hoeveelheden van de sauzen en kruiden gebruiken. Iets te veel van dit en iets te weinig van dat, is vaak een wereld van verschil. Dus nee, ik ben echt niet thuis in deze keuken. Dit receptje is helemaal anders, hier kan je echt heel weinig fout mee doen. En na wat proeven, kan je zelf makkelijk bepalen wat er nog mist of wat er nodig is.
Welke “speciallekes” heb je nodig voor het maken van deze noedels. Echt speciale ingrediënten vraagt dit receptje niet. Je hebt gewoon kerriepoeder nodig, iets wat bijna iedereen wel in huis heeft. Sojasaus, ook te vinden bij iedereen in de keukenkast of je kan deze makkelijk in elke supermarkt vinden. De gerechtje vraagt ook romigheid, in de Aziatische keuken gebruikt men dan kokosmelk. Echter ben ik niet zo’n fan van kokosmelk in hartige gerecht dus gebruikte ik gewone room. Optioneel, kan je er ook nog wat chilisaus of srirachasaus aan toevoegen maar dan hoeft niet perse.
De overige ingrediënten zijn vrij “normale” ingrediënten namelijk groentjes, noedels, varkenshaasje en wat limoensap.
Hoe maken we deze Noedels met varkenshaasje en currysaus?
We beginnen eerst met het snijwerk. Het varkenshaasje snijden we in kleine stukjes. Al de groentjes (ui, look, paprika, champignons en wortelen) gaan we fijnsnijden. Het is belangrijk dat ze fijn gesneden zijn, dan hoeven ze niet te lang te garen en is ook aangenamer om te eten. Kook ook alvast de noedels zoals vermeld op de verpakking. Kook ze vooral niet te gaar aangezien ze nog kort zullen garen in de saus.
Neem een stoofpot, vind ik iets handiger werken dan een wokpan. Bak hierin kort de stukjes varkenshaasje, dit is enkel voor aan te kleuren. Het vlees zal zo dadelijk verder kunnen garen in de saus. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
Stoof in dezelfde stoofpot de ui mooi aan. Voeg er vervolgens de champignons, paprika en wortel aan toe. Roerbak voor zo’n 4min. Doe er dan de fijngehakte look en het kerriepoeder bij en laat een minuutje mee bakken. Doe er de sojasaus bij samen met optioneel chilisaus, bouillon en kookroom. Laat zachtjes sudderen voor zo’n 7min. Als laatste voeg je de gekookte noedels toe met eventueel nog wat bouillon of water als het te droog zou zijn. Laat nog 2min sudderen en serveer dan direct.
Noedels met varkenshaasje en currysaus
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje (+/- 600gr)
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 200 gr champignons
- 2 wortelen
- 1 paprika
- 250 gr noedels
- 1,5 el kerriepoeder + extra naar smaak
- 2 el sojasaus + extra naar smaak
- 1 el chilisaus (optioneel)
- 150 ml bouillon (kip of groente)
- 250 ml kookroom
- 1 limoen
- Peper en zout
- Olijfolie
- Lente-ui (optioneel om te serveren)
Instructies
- We beginnen met het snijwerk.Snij het varkenshaasje in kleine stukjes.Pel de ui en hak fijn.Pel de teentjes look en hak fijn.Maak de champignons proper en snij in fijne plakjesSchil de wortelen en snij in kleine blokjes of fijne plakjes.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjes. Kook ook alvast de noedels zoals vermeld op de verpakking. Kook ze niet gaar aangezien we gaan toevoegen aan warme saus en groentjes dus dan zullen ze nog wat verder garen.
- Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Roerbak hierin kort het varkenshaasje. Dit is gewoon om het vlees even aan te kleuren. Roerbak voor zo'n 1,5min a 2min niet langer. Schep uit de stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken.Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe en fruit hierin eerst de ui aan voor zo'n 2min.Voeg dan de champignons, wortelen en paprika toe. Roerbak voor zo'n 3min.Doe er de look en kerriepoeder bij en bak nog voor zo'n minuutje. Doe er de sojasaus, optioneel de chilisaus, bouillon, kookroom en stukjes varkenshaasje bij. Meng goed en laat zachtje sudderen voor zo'n 7min. Voeg dan de gekookte noodles toe en laat nog zo'n 2min sudderen. Je kan nog wat bouillon of water toevoegen als je ziet dat het iets te droog wordt na het toevoegen van de noedlesServeer dan direct met optioneel wat fijngehakte lente-uit