Italiaanse gehaktballen in tomatensaus

italiaanse-gehaktballen-in-tomatensaus

De vakantie is gedaan voor de meeste onder jullie en dan terug die eerste schooldag of werkdag … deprimerend! Maar om dat leed een beetje te verzachten, heb ik echt een KEI lekker gerechtje in petto nl. deze Italiaanse gehaktballen in tomatensaus … heerlijk verwarmend comfort food met dat klein tikkeltje vakantiegevoel. Wat heb je nog meer nodig op een maandag?

italiaanse-gehaktballen-in-tomatensaus

Ik denk dat balletjes in tomatensaus bij iedereen wel een favorietje is, hier thuis zeker wel. Echter in deze Italiaanse versie wordt het nog dat tikkeltje beter. Met slechts een handvol ingredienten tover je die gehaktballen in iets wat recht uit de keuken van “la mamma” zou komen.

italiaanse-gehaktballen-in-tomatensaus

Geen balletjes zonder tomatensaus en waarom het moeilijk maken als het ook heel heel heel makkelijk kan … Ik heb hiervoor gewoon de Heinz passata opgewarmd en op smaak gebracht met een beetje olie van de zongedroogde tomaten, oregano en basilicum. Misschien niet 100% vers en homemade maar hey het is maandag voor iedereen 🙂
Om toch onze dagelijkse portie groenten binnen te krijgen, haal ik mijn spirelli boven om courgette spaghetti te maken.

italiaanse-gehaktballen-in-tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1kg gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 50gr amandelmeel (of paneermeel)
 • 150gr zongedroogde tomaten (hou de olie bij voor de saus)
 • 50gr parmezaanse kaas (geraspt)
 • 3 teentjes look (gepeld en fijngehakt)
 • 1tl gedroogde oregano
 • 1tl gedroogde basilicum
 • mozzarella
 • 800gr passata (ik gebruikte Heinz)
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei, amandelmeel, fijngesneden zongedroogde tomaten, parmezaanse kaas, fijngehakte look, oregano, basilicum en peper en zout.
Rol hiervan gehaktballetjes.

Verhit een pan met een goede scheut olijfolie.
Bak hierin de gehaktballen mooi goudbruin aan. Zet het vuur iets zachter zodat ze binnenin ook kunnen garen.

Doe ondertussen de passata met 1 a 2el olie van de zongedroogde tomaten in een kookpotje. Breng eventueel extra op smaak met gedroogde oregano en basilicum. Laat 5min zachtjes sudderen.

Zet alvast de ovengrill aan.

Giet de saus in een ovenschaal, leg hierin de gehaktballen en beleg met plakjes mozzarella.
Zet even onder de grill tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Serveer met puree, pasta of courgette spaghetti

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.