Ik zou niet weten van waar de naam hete bliksem komt. Je denkt misschien dat het een pikant gerecht is. Maar dat is het zeker niet. Het is een simpele maar overheerlijke ovenschotel met gehakt, puree en appelmoes.
Enkele dagen geleden heb ik jullie getoond hoe je zelf appelmoes kan maken. Deze kan je gebruiken om hete bliksem te maken. Heb je niet veel tijd, dan kan je natuurlijk ook werken met een potje appelmoes uit de supermarkt

Ingrediënten (4 personen)
- Appelmoes (ongeveer 350gr of 1 potje) > zie recept zelfgemaakte appelmoes
- 1kg zachtkokende aardappelen
- 500gr gehakt (gemengd gehakt of kipgehakt)
- Kerriepoeder
- Melk (een scheutje)
- Olijfolie
- Peper en Zout
- Paneermeel
Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook gaar.
Bak ondertussen het gehakt rul in een pan met een beetje olijfolie. Kruid het gehakt met peper, zout en kerriepoeder.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de gekookte aardappelen met een scheutje melk, peper en zout.
Neem een ovenschaal en schep daarin eerst het gebakken gehakt. Giet hierop de appelmoes en dek af met de puree. Werk af met een beetje paneermeel voor krokant korstje.
Zet de ovenschotel ongeveer 25 a 30min in de oven.
Tip !!! Je kan deze ovenschotel perfect op voorhand maken en op het laatste gewoon afbakken in de oven.

